Het laatste nieuws

Een event organiseren is zoals een puzzel leggen: alle partners werken samen aan een concept tot het een onvergetelijke beleving wordt. Maar hoe doe je dat nu precies? En waar let je op bij het kiezen van een locatie? Wat moet een audiovisuele partner weten? Premium audiovisueel eventbedrijf John & Jane lanceert een gratis miniguide

Om een event te organiseren heb je 3 ingrediënten nodig: kennis, expertise en een sterk netwerk van professionele partners. Hoe je die bij elkaar brengt, is cruciaal. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in realiteit verloopt het niet altijd zo vlot.

Katrien Vermeire, managing partner bij John & Jane: “We leggen de lat hoog en hechten veel belang aan kwaliteit, zowel in onze producties als in de offertes die we uitsturen. Bij die aanvragen liep het vaak al fout. Vage omschrijvingen, beperkte kennis van het technische aspect, … Daarbij komt nog eens de enorme braindrain in onze sector door de covidcrisis. Omdat we de hele sector willen ondersteunen en zelf ook veel belang hechten aan opleiding groeide het idee om een miniguide te creëren die belangrijke technische kennis bundelt.”

Technische kennis centraal

In de miniguide neemt John & Jane en je mee langs de elementen die belangrijk zijn bij de organisatie, het verloop en de afbouw van een event. Doorheen 6 hoofdstukken wordt je wegwijs gemaakt in de praktische tips en tricks, do’s-and-don’ts, principes en richtlijnen in de organisatie, vanuit een audiovisuele bril en vanuit een samenwerking met alle eventpartners.

Hoe zet je een event op poten in negen belangrijke stappen? Hoe stel je een eventbriefing op om offertes aan te vragen? Hoe vergelijk je die offertes? Hoe bepaal je de flow van een event? Waar let je op bij het boeken van een venue? Hoe voeg je beleving toe?

“Op al die vragen krijg je een deskundig en onderbouwd antwoord, recht uit de praktijk en uit de ervaring van onze John & Jane believers”, zegt Katrien. “Door samen te werken creëer je de ultieme beleving waar klanten en genodigden nog lang over napraten. Met deze miniguide willen we mensen die een event organiseren, maar ook toekomstige eventmanagers of marketingverantwoordelijken in bedrijven een unieke blik bieden op de technische zijde van een event.”

Je downloadt de miniguide via de website van John&Jane

Over John&Jane

John & Jane is een premium eventbedrijf gespecialiseerd in klank, licht, video en stagedesign. Als partner voor eventbureaus, beurzen, festivalorganisaties, cateringbedrijven, … staan ze met hun team van hoogopgeleide technici garant voor het waarmaken van belevingen. Elke productie van John & Jane is dan ook steeds tot in de puntjes afgewerkt.

Audiovisueel productiebedrijf voor events – John&Jane