Het laatste nieuws

Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, bezocht onlangs het HasHotel in het Limburgse Hasselt en had er een gesprek met hotelmanager Saskia Beckers.

“Mijn broer Dimitri Beckers heeft het hotel overgenomen in 2008. Hij was toen reeds eigenaar van Hotel Century op 100m van HasHotel”, vertelt Saskia Beckers. “HasHotel stond toen te koop en toen hij het kocht zijn we geleidelijk het hotel beginnen renoveren. Het hotel had reeds 20 jaar op de teller, maar er was ondertussen niks meer vernieuwd. Dus het was hoog tijd dat er iets aan gebeurde. En dan zijn we gestart om het hotel verdieping per verdieping te renoveren.”

Oorspronkelijk telde het hotel vier verdiepingen met 33 kamers. De nieuwe eigenaars beslisten meteen om het hotel uit te breiden met een vijfde verdieping. “Daar vind je onze hele leuke penthouses with a view. Daarmee hebben we eerst het hotel uitgebreid, omdat dat ook een verloren ruimte was. Bijgevolg kregen we drie kamers erbij. En dan hebben we het jaar erop de volgende verdieping aangepakt en zo geleidelijk aan de rest, totdat alles gerenoveerd was.”

Verder was er ook nog een terras op de eerste verdieping met daaronder vergaderzalen. “Nu, dat was tevens een verloren ruimte want dat terras dat was aan één kamer
gevestigd, dus was het plan al sowieso om ook het hotel uit te breiden met extra kamers op dat stukje terras. Vervolgens werd dat stuk helemaal tot op de fundamenten afgebroken om daar een nieuw gebouw van zeven verdiepingen op te trekken. Zo zijn onze rooms deluxe balcony en ons penthouse XXL erbij gekomen.”

Zeven verdiepingen met kamers erbij zorgde meteen voor een verdubbeling van de capaciteit voor het hotel ten opzichte van 2008. Ook de lobby werd aangepakt. “De oorspronkelijke lobby was te klein en vrij donker. Dus die hebben dan helemaal veranderd. Met de renovatie verhuisde de lobby naar de eerste verdieping. Tenslotte werd ook het restaurant nog vernieuwd.”

Corporate Meetings I ALL-IN -ONE oplossingen

Wat kan je als bedrijf verwachten in het HasHotel? “Aan bedrijven bieden we een all-in-one service,” legt Saskia Beckers uit. “We hebben maximaal 30 kamers voor een groep beschikbaar. Bovendien beschikken we over twee hele leuke meetingzalen. We hebben de Plus One (38m2) en Minus One (90 m2). Het betreft comfortabele zalen waar je aangenaam kan vergaderen. Geen kille ruimtes, maar echt comfortabel en luxueus ingekleed, zodat er ook diners kunnen plaatsvinden.”

Beide vergaderruimtes hebben alle technische faciliteiten voor een vlot en professioneel verloop van jouw meeting of presentatie. Jij kiest bovendien welke formule bij jou past: huur je alleen de ruimte of combineer je met lunch, diner of receptie? Samenkomen met een groep van maximaal 14 personen? Dan is de compacte vergaderzaal Plus One, die ook  bereikbaar is via de lift, net wat je zoekt. Tijdens de pauze kan je even op adem komen op het buitenterras om te genieten van het mooie uitzicht op het Limburgplein.

Minus On, de ruimste vergaderzaal, die bereikbaar is via trap en lift, heeft tal van troeven om een groter gezelschap in stijl te ontvangen: een aparte ingang, een vestiaire, een salon – eventueel als break-out room te gebruiken -, een verwarmde patio, een open haard en een eigen bar. Perfect voor kwartaal-, sales- of brainstormmeeting bijvoorbeeld. Geschikt tot 100 personen voor een receptie of party, tot 60 voor een diner.

Alle catering komt immers uit eigen keuken. “We kunnen ook een beroep doen op Atelier V,” voegt Saskia Beckers eraan toe. “Net als HasHotel is dat catering bedrijf een onderdeel van de C-groep. We hebben trouwens ook Hotel Century als aanvullend hotel hier in de buurt op slechts 150 meter. Daar kunnen we indien nodig extra kamers aanbieden. Bovendien hebben we ook heel leuke restaurants, ook op wandelafstand. 900 meter, Trentanove, een Italiaans restaurant en Maison Mathis. Beiden liggen aan het water.”

Parking

Parking in een grootstad is belangrijk, zeker corporate. Ook dat is geen probleem voor HasHotel.  “Wij maken gebruik van Q-park vlakbij”, aldus Saskia Beckers. “We hebben ook voor een kleine parking een reservatie op beschikbaarheid. Die bevindt zich op zo’n 350 meter van het HasHotel. Daarnaast hebben we tevens garageboxen ter beschikking die onze gasten kunnen afhuren. Een individuele afsluitbare box. En voor de fietsers hebben we een aparte garage waar mensen hun fiets kunnen opladen en die gratis kunnen stallen.”

Teambuilding

Bedrijven die een teambuilding op maat willen koppelen aan hun verblijf in HasHotel hoeven ook niet op hun honger te zitten. “Voor jouw onvergetelijke teambuilding steekt ons HasHotel-team graag de koppen bij elkaar. Sportief, creatief of eerder culinair? Vertel ons de ingrediënten van jouw ideale teammoment en wij werken een origineel concept op maat uit. Van een sushi- of cocktailworkshop tot een golfnamiddag, een stadszoektocht of een dagje flink sporten. De mogelijkheden in de Hasseltse binnenstad zijn eindeloos,” aldus de manager.

Lokale kunstenaars

Wie in het HasHotel rondloopt, merkt ongetwijfeld de kunstwerken aan de muren. “Dat is Hasseltse kunst”, beaamt Saskia Beckers. “Dat zijn kunstwerken van Mireille Billen. We proberen onze Hasseltse kunstenaars een beetje te promoten. Dat warm gevoel, de sfeervolle verlichting, maar ook de duurzame materialen vinden we superbelangrijk. Het past in onze langetermijnvisie. Zo blijven we ook de kamers opfrissen. Om het jaar zijn wij wel ergens aan het verven om een ruimte een nieuw kleurtje te geven of details eruit te halen en iets nieuws toevoegen aan de decoratie. Gasten die meermaals terugkeren, merken altijd wel iets nieuw. Ook de kunstwerken wisselen, Julie Boes, ook een Hasseltse kunstenaar, hangt haar werken in de studio’s. We willen onze gasten eigenlijk altijd prikkelen met nieuwe dingen.

B&B met hotelservice

HasHotel draait ondertussen reeds 16 jaar mee in de hotelmarkt zonder onderdeel te zijn van een grote keten. Wat is het succes? “Het voordeel van HasHotel en wat ik ook vaak hoor van onze gasten, is dat ze zich hier thuis voelen. We hebben ook toffe medewerkers aan de receptie, die kennen hun klanten. Plus, wij hebben superlekkere restaurants op wandelafstand. Mensen kennen onze zaken ondertussen, en die maken graag zo dat toertje langs onze restaurants. En vooral dat thuisgevoel, denk ik. Onze gasten zeggen vaak, ja, het is hier net een B&B, maar dan met een hotelservice. In de welkomstruimte krijgen onze hotelgasten steevast een welkomstdrankje. Dat zet mensen onmiddellijk op hun gemak. Ondertussen krijgen zo ook wat tips over Hasselt, daarvoor kunnen ze altijd bij onze receptionisten terecht. En natuurlijk ons fijne team van meertalige medewerkers die elke gast aangenaam ontvangen. De gasten begeleiden naar hun kamer. Hun koffer dragen. Dat zijn zo details die mensen heel erg appreciëren en wat je ook niet kunt doen in een hotel met meer dan 100 kamers bijvoorbeeld. Daar lukt dat niet, daar heb je de tijd niet voor. En die details, daar moeten wij wel sterker in zijn. En dat is ook wat mensen onthouden,” aldus nog de manager.

Hotel met congreszalen – Hashotel in Hasselt