Iberostar Llaut Palma: fijn vertoeven op Mallorca

S’Arenal was tot enkele jaren geleden enkel en alleen de uitvalsbasis voor feestende jongeren, maar sinds meer dan een jaar zijn er nu ook een aantal nieuwe vijfsterrenhotels verrezen.

Zo is de Iberostar Llaut Palma er één van. Een prachtig nieuw design hotel. Het Iberostar Llaut Palma ligt in Playa de Palma, op slechts een paar kilometer van de luchthaven van Mallorca. Het is een genot voor de zintuigen en de perfecte keuze voor gasten die willen ontspannen in een droomachtige omgeving, zeer dicht bij de Middellandse Zee en een prachtig dennenbos.

Ik logeerde immers niet zomaar in dit hotel, ik was hier met een reden. Ik overweeg om hier in 2020 de jubileumeditie van Eventonline te vieren, #eventonline15 dus.

Een speciale editie van #micellorca, mocht het zijn dat ik voor 2020 een andere venue zou kiezen, dan zou dit hotel toch in aanmerking komen voor 2021.

Ik moet wel zeggen dat dit een zeer aangename kennismaking was. We kregen een mooie kamer toegewezen, de GM had een fijne upgrade voorzien. Free upgrade naar Star Prestige, het paradepaardje van Iberostar zeg maar. Onze kamer bevond zich op de 6de verdieping en bood frontaal zeezicht. Prachtig!

Het hotel is gloednieuw en dat merk je ook, alles in de kamer is functioneel en tot in de puntjes uitgewerkt. Meermaals per dag komt housekeeping kijken of alles in orde is. Leuk detail: s’ avonds na het eten is de kamer terug opgeruimd en staat er een flesje Evian op het nachtkastje. Misschien wel een detail, maar ik hecht hier wel belang aan. Service met een hoofdletter.

Het ontbijt dan … Gewoon zalig, alles wat je maar wenst. Van verse muesli tot alle soorten vers gesneden fruit, eitjes op de plancha (à la minute), … Kortom, dat en alle andere klassiekers. Ik heb ook voor het avondmaal steeds het buffet geprobeerd en eigenlijk ook hier aangenaam verrast. De slaatjes ogen mooi, zijn iedere avond vers en anders, er wordt creatief met kleuren omgegaan. Wat ik ook wel leuk vond, waren de tapas iedere avond, 2 à 3 tapas die lekker bij het aperitief pasten. Ook het warme gedeelte was echt in orde. Zo kon je iedere avond kiezen uit 3 tot 4 stukken vlees en vis en niet zoals in de meeste hotels op voorhand gebakken, neen alles wordt à la minute bereid, eventjes wachten, maar uiteraard veel lekkerder dan een uitgebakken stuk vlees of vis.

Het is echt aangenaam vertoeven in Iberostar Llaut Palma. Er is veel licht en dat maakt het zeer aangenaam, een groot hotel met een cosy gevoel zeg maar.

En dan is er nog de adembenemende rooftop. Vermits we Star Prestige hadden, mochten we hier gebruik van maken: aparte ligzetels, private pool, snacks, premium drinks en dit alles overgoten met een onvergetelijk uitzicht op Palma de Mallorca, met de grote W van WOW! Alleen daarvoor zou ik hier willen terugkeren.

Iberostar Llaut Palma is dus sowieso een aanrader en ooit zullen we hier een editie van #micellorca laten doorgaan.

Speciale dank aan de steeds aanwezige GM Gustavo Guidobono en zijn staf om mijn verblijf tot in de puntjes te verzorgen. Het was top! – Wood Approved!