Het laatste nieuws

Bij MeetDistrict noemen we onszelf graag ‘The Home of Brave Innovators’. Daarom benaderen we onze gebouwen en infrastructuur op een manier die de mensen die er gebruik van maken, eer aandoet. Onze vier locaties zijn voorzien van alle faciliteiten en technologieën die nodig zijn voor een efficiënte werkomgeving. Ook het interieur is zo ontworpen dat het subtiel de creativiteit, bedrijvigheid en productiviteit bevordert. In dit artikel lees je hoe technologie en infrastructuur het MeetDistrict-concept ondersteunen bij het bereiken van de optimale werkomgeving.

Elke ruimte heeft een functie

Iedere ruimte in MeetDistrict is ontworpen om de bedoeling ervan optimaal te laten uitkomen. De werkruimtes zijn voorzien van ruime bureaus, zodat je voldoende plaats hebt voor al je benodigdheden en zodat je comfortabel kunt werken. Er is bewust gekozen voor voldoende ruimte tussen de werkplekken en de muren, om een open en vrij gevoel te creëren. Daarnaast zijn er licht- en kleurstudies uitgevoerd om de ideale hoeveelheid Kelvin, lichtverdeling en kleurencombinatie te vinden, die je alert en productief houden.

Onze MeetBoxes en EventSpaces zijn ingericht met warme kleuren en luxueuze details, zoals speciale lichtarmaturen, om een prettige en veilige sfeer te creëren. Hierin kunnen deelnemers vrijelijk communiceren en ideeën uitwisselen. Naast basisvoorzieningen zoals notitiemateriaal, zijn deze ruimtes ook voorzien van presentatieschermen, die je tijdsbeheer ondersteunen door middel van een overzicht van de dagelijkse MeetBox-boekingen. Ook de gedeelde ruimtes zijn op deze manier ingericht, met een lagere hoeveelheid Kelvin, warmere kleuren en luxueuze materialen, om je te helpen ontspannen na de intense focus in je werkruimte of MeetBox.

De kracht van serendipiteit

Aangezien serendipiteit één van onze kernprincipes is, moedigen we onze Members aan om gebruik te maken van de gedeelde PhoneBooths en te lunchen of koffie te nemen op MarktPlaats. Niet alleen omdat elke ruimte werd ontworpen voor een bepaalde functie, maar ook om te voorkomen dat men de hele dag op dezelfde plek blijft zitten. Bovendien creëert het beperkt aantal van deze gedeelde faciliteiten een omgeving waar toevallige ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Grijp je kans! Er kunnen namelijk altijd geweldige business-mogelijkheden of samenwerkingen ontstaan bij de koffieautomaat of na een vriendelijke begroeting in de gang.

Digitale omgeving

MeetDistrict investeert in een slimme infrastructuur voor een optimale ervaring. Vrijwel elke ruimte in onze vier locaties is verbonden met de MeetDistrict-app die toegang biedt, boekingen regelt, je computer verbindt met je MeetBox-scherm en zelfs de temperatuur en ventilatie aanpast. Hoewel we persoonlijke service met een glimlach altijd belangrijk zullen vinden, biedt deze technologische integratie onze leden en bezoekers de mogelijkheid om zich zelfstandig en gemakkelijk te bewegen binnen MeetDistrict met maar één klik op hun smartphone.

Maar dat is nog niet alles. De software van de app is ook gekoppeld aan een Kiosk aan de FrontDesk en een online klantenportaal, waardoor hospitality en administratieve ondersteuning worden toegevoegd aan de lange lijst van voordelen van onze technologische infrastructuur. De data die we verzamelen met deze slimme infrastructuur helpt ons bovendien om ons duurzaamheidsmanagement te verbeteren. Meten is weten, en daardoor berekenen we efficiënt hoe we energieverbruikers, zoals licht, ventilatie en elektriciteit in de hand kunnen houden.

Gecertificeerde toegewijding

MeetDistrict streeft naar een optimale werkomgeving en neemt de Belgische Codex voor Welzijn op het Werk als uitgangspunt. Deze codex bevat 10 hoofdstukken met maatregelen om de veiligheid en gezondheid van werknemers te bevorderen, zoals minimale hoeveelheden daglicht, verplichte zuurstofniveaus en voldoende sanitaire voorzieningen.

Wij gaan echter nog een stapje verder. Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor veel ramen, waardoor er een fysiek open en dynamische sfeer ontstaat die inspirerend werkt. Ook hebben we op elke locatie een zorgvuldige oppervlakteverdeling gemaakt van de verschillende soorten ruimtes, zodat er altijd een optimale benutting is. Deze toewijding aan kwaliteit en uitmuntendheid heeft geleid tot het behalen van het ISO 9001-certificaat. Dit bewijst dat MeetDistrict zich volledig aan het wettelijke kader met betrekking tot kwaliteitsprocedures houdt.

Conclusie

MeetDistrict creëert de ideale werkomgeving door naar uitmuntendheid te streven en verschillende ruimtes voor werken, vergaderen en pauzeren te scheiden, zodat elke ruimte optimaal kan functioneren. De architectonische en technologische lay-out van elke locatie is zorgvuldig ontworpen om focus, vrije communicatie en nieuwe verbindingen te bevorderen. Het interieur van MeetDistrict is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. De keuze van kleuren en materialen draagt bij aan een productieve werkomgeving. Daarnaast maakt een intern ontwikkelde software de MeetDistrict-ervaring nog beter.

Door deze combinatie van een zorgvuldig ontworpen interieur, ultramoderne technologie en het streven naar uitmuntendheid, heeft MeetDistrict de ISO 9001-certificering behaald. Deze certificering staat garant voor kwaliteit en toont aan dat MeetDistrict haar belofte aan haar leden na komt: namelijk om hen te verwelkomen in de beste werkomgeving die ze zich kunnen wensen.

Benieuwd naar meer artikels? Neem een kijkje op onze blog.

Inspirerende werkomgeving met kantoren en vergaderruimtes – MeetDistrict The Link Berchem