Gentopia opent de Gentse Feesten voor families met een ludieke battle

Het Zuidpark is de place to be voor families met kinderen tijdens de Gentse Feesten. Van zaterdag 20 juli tot en met zondag 28 juli kunnen kinderen op ontdekkingstocht in de straten van Gentopia. Het familiedorp wordt voor de eerste keer geopend met een battle der burgemeesters.

Gentopia opent voor het 6de jaar op rij haar stadspoorten voor families met kinderen tot 12 jaar. Het festival is intussen een vaste waarde op de Gentse Feesten. Bezoekers worden verwelkomd aan de douane, waar alle kinderen een paspoort krijgen van onze douanier. Kinderen zijn er immers baas, al worden zij vriendelijk aangespoord om hun (groot)ouders mee te nemen. Op het centrale Ke Dust Plein kunnen ze hun ouwelui afzetten aan de ouderopvang, die onder toezicht van een professionele barvrouw staat. Een aangename plek, zo blijkt. Menig man en vrouw werden er rustig aangetroffen, al nippend van een druivensapje of genietend van een verfrissende portie gerstenat.

(Groot)ouders die liever niet van kinderzijde wijken, worden uitgenodigd om mee te spelen. Met meer dan 10 straten heeft Gentopia voor iedereen iets in petto. Nieuw dit jaar zijn de Mini Golf van Pleegzorg Oost-Vlaanderen en de Technies Explicoase Dreve van Codefever. In deze dreef kunnen kinderen zich laten onderdompelen in een virtueel bad van programmeren. Gevaarlijk, want het codevirus is zeer aanstekelijk! Daarenboven werd de Pop-up Plek, waar verschillende animaties elkaar afwisselen, uitgebreid. Nóg een reden om meer dan 1 dag af te zakken naar het Koning Albertpark.

Wie getuige wil zijn van een historische battle, wordt op zaterdag 20 juli om 14u30 aan het Veuruit Plein verwacht. Voor de eerste maal in de geschiedenis zal de opening van een festival de geschiedenisboeken halen. Kinderburgemeester Marjolein Acke (12 jaar) en Feestenburgemeester Annelies Storms (nog steeds een frisse verschijning, maar wel ouder dan Marjolein) dagen elkaar uit voor de titel ‘BFF van Frisco’. Frisco is een zeldzame disco-pinguïn die de show aan elkaar zalsnavelen. Meer uitleg zou enkel verwarring strooien.
De festivalgangers moeten zich niet verwachten een Japanse worstelpartij waarbij onze burgemeesters zich eerst in vreemde broekjes moeten wurmen. Wel staan er ludieke, Gentse en interactieve opdrachten op het programma. Wat dit allemaal inhoudt, mogen we nog niet vrijgeven.
Maar wie vrolijke deuntjes, een gewaagde skislalom en nog meer van die dingen voor ogen heeft, zit op het juiste spoor. Sowieso zal het er heldhaftig aan toegaan, dus alle aanmoedigingen zijn welkom!

De verschillende straten van Gentopia
· Omhuuge-springen-morte – grote opblaasbare structuren van V-Formation en Idee Kids per leeftijdscategorie
· Mini Golf – groot en klein kunnen hun slag slaan bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen
· Koelwirke stroate – in dit magische bos groeien de tekeningen aan de bomen
· Technies Explicoase Dreve – laat je onderdompelen in een virtueel bad van programmeren
· De Kakkernestjeslei – de allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen in de grote peuterspeelcorner
· Portrettemoaker – gekke bekken trekken voor de photobooth van Lovid
· Plansjee Plein – streetdance, rope skipping, kinderyoga en capoeira
· Gentsche Sosjeteit Dreve – ontdek welke organisaties er in Gent en Vlaanderen leven voor en door kinderen
· Pop-up Plek – verschillende animaties wisselen elkaar af
· Ke Dust Plein – centraal terras
· Veuruit Plein – elke dag een familieshow; disco, circus, wetenschap of theater,… voor elk wat wils!

Praktisch
· De battle der burgemeesters vindt plaats op zaterdag 20 juli om 14u30, gevolgd door de officiële opening van Gentopia en de Kinderfeesten.
· Gentopia is gratis (alle activiteiten) en toegankelijk voor rolstoelgebruikers
· Gentopia is elke dag open van 13u tot 19u vanaf zaterdag 20 juli 2019 tot en met zondag 28 juli 2019
· Meer info op de website: www.gentopia.be
· Meer info op de Facebook pagina
· Gentopia wordt georganiseerd door Idee Fiks, in opdracht van Stad Gent.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenementen bureau voor bedrijfsevenementen – Fast Forward Events