Het laatste nieuws

Deze zomer kleurt Autoworld tricolore, want het Italiaanse Fiat, dé motor achter de Italiaanse auto-industrie, wordt 125. Met ‘Fiat 125 Years: La Dolce Vita’ wordt dat uiteraard vol in de kijker gezet. Met een dertigtal wagens wordt een overzicht geboden van het mooiste wat Fiat ooit uit de legendarische Lignotto-fabriek in Turijn heeft laten rollen. Van de schitterende vooroorlogse modellen via de Toppolino en Cinquecento tot de magistrale Otto Vu en 2300 S. Uiteraard wordt er weer bijzonder veel tijd en aandacht besteedt aan de scenografie, waardoor de bezoeker helemaal ondergedompeld zal worden in een Italiaanse sfeer van piazza’s, terrasjes en ‘het zoete leven.’ Daarbij zal een aparte instagram-corner die indrukken ook weten vereeuwigen.

Onder meer volgende wagens zullen tentoongesteld worden:

  • Fiat 3 1/2 HP – 1899
  • Fiat S57 14BIS racing car – 1914
  • Fiat Fiat 500A Topolino – 1936
  • Fiat Dino Spider – 1968
  • Fiat 600 Multipla – 1950

Tegelijk met Fiat wordt er nog een tweede expo op touw gezet. Met ‘Abarth 75 Years’ vieren we 75 jaar Abarth met een 15-tal wagens die tentoongesteld worden in de pop- up zone.
Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Abarth Works Museum in Lier.

De link met Fiat moge duidelijk zijn, maar ook de andere merken die Carlo Abarth sneller heeft gemaakt worden niet vergeten, want ook Simca’s, Autobianchi’s en Porsche’s zullen te zien zijn.

De volgende Abarth’s zullen tijdens de tentoonstelling te bezichtigen zijn:

  • Abarth OT 1300 Scorpione SS – 1970
  • Abarth 124 GR4 – 1973
  • 2300S Ghia Abarth
  • Fiat 131 Abarth

Twee expo’s voor de prijs van één dus, die de zomer in Autoworld Italiaans zullen kleuren. Beide expo’s lopen van 4 juli tot 1 september.

Summer Kick-Off Night: exclusief zomerfeest

Op woensdag 3 juli geeft Autoworld z’n persoonlijke startschot voor de zomer met de feestelijke Summer Kick Off. Die avond gaan de deuren open voor de expo’s ‘Fiat 125 Years: La Dolce Vita’ en ‘Abarth 75 Years.’ Wees er als eerste bij om de 30 Fiat’s en 15 Abarths te aanschouwen en van de Italiaanse sfeer te genieten.

Met live muziek, een Italiaans hapje en drankje is de Italiaanse sfeer compleet.

Tegelijk zal ook en een nieuwe Royal Car onthuld worden.
De Cadillac Series 62 Convertible uit 1954 wordt toegevoegd aan de vaste collectie van het museum, nadat er eerder al twee Belgische vorsten hun huwelijk vierden in deze majestueuze wagen. Je kan dus als eerste deze Koninklijke Cadillac komen aanschouwen.

Ook jij kan erbij zijn, want het Summer Kick-Off event is open voor het publiek, maar wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt. Tickets kosten €25,- en kunnen besteld worden via de site : https://www.autoworld.be/nl/nieuws/122/summer-kick-off-event-bij-autoworld

Zomerterras en Mini-Olympiade

Op de Esplanade van het Jubelpark zal Brasserie Bagnole ook weer z’n zomerterras uitzetten zodat er voor of na het bezoek aan Autoworld volop genoten kan worden van de sfeer in en rond het park, geflankeerd door onze eigen Fiat Cinquecento die in z’n feestelijke jasje mee de zomer zal kleuren.

Uiteraard gaat de Italiaanse sfeer nog verder met een aangepaste, Italiaanse setting en een aparte menukaart vol Italiaanse lekkernijen

Tijdens de zomermaanden hebben we ook steevast extra animatie voor de kleinste bezoekers. Geïnspireerd door de Olympische Spelen die deze zomer zullen bekampt worden, zal in de Kid’s Corner deelgenomen kunnen worden aan een Mini- Olympiade. Na een vijftal proeven krijgt elke deelnemer, geheel naar de Olympische gedachte waarbij deelnemen primeert op winnen, een ijsje dat verkoeling kan brengen van de geleverde inspanningen.

Daarnaast kunnen de kinderen hun eigen Fiat ontwerpen en deze dan projecteren in een Italiaanse landschap.

Het Jubelpark én Autoworld klaar voor 200 jaar België

In de aanloop naar het tweehonderdjarige bestaan van België in 2030 nodigt Horizon 2030 u nu reeds uit om het Jubelpark en zijn uitzonderlijke museumcollecties te herontdekken en het park vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Horizon 2030 zal een brede waaier van festiviteiten en activiteiten ontvouwen, waarbij de aanwezige musea en collecties uiteraard extra in de verf worden gezet, al dan niet letterlijk. Zo wordt de Zuilengalerij helemaal up-to-date gebracht met de opening van Tipi Cinquantenaire, een zomerbar met een prachtig uitzicht over het park terwijl voor de Triomfboog ook allerlei activiteiten worden gepland. Autoworld geeft een persoonlijke toets aan het park van 25 juli tot 25 augustus door een Fiat 500 tentoon te stellen in een container bij de zuilengalerij.

Meer informatie over de activiteiten in het Jubelpark, vind je op de website https://www.horizon2030bxl.be/nl/

Autoworld: Unieke evenementenruimtes in hartje Brussel