Het laatste nieuws

Hebben we het allemaal niet eens meegemaakt? Een conferentie met eindeloze presentaties zonder connectie met de mensen rondom jou? Tegenwoordig is je publiek betrokken houden het belangrijkste aspect van een succesvol evenement. Hier vind je 4 opties om de interactiviteit op peil te houden.

Virtuele chat

Chatberichten integreren in je digitale of hybride evenement, is een uitstekende manier om de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Mensen voelen zich meer verbonden met elkaar als ze een manier hebben om connecties en vrienden te maken. Binnen deze chatberichten zijn er zelf nog verschillende mogelijkheden. Zo kan je publiek met iedereen communiceren of als je liever een privé bericht naar iemand wilt sturen, dan kan dit ook. Als dit dan nog niet genoeg is, kan je ook in verschillende kamers praten met elkaar die focussen op een bepaald onderwerp, met of zonder video.

Live evenement polls

Door de aanwezigen vragen te laten stellen en feedback te laten geven op een live event, zorg je ervoor dat ze zich meer betrokken gaan voelen. Het is ook een veilige manier om ideeën en meningen te delen aangezien polls bijna altijd anoniem zijn. Door de online en on-site bezoekers te laten stemmen op presentatie gerichte onderwerpen, grijp je hun aandacht vast, kan je zien in hoeverre ze de content begrijpen en creëer je leuke discussies.

Evenement games

Games gebruiken om de betrokkenheid van aanwezigen te laten groeien is voor de evenement industrie een relatief onbekend terrein. Verrassend eigenlijk, want het is wetenschappelijk bewezen dat de mensen hun aandacht er beter bij kunnen houden en dat de productiviteit stijgt. Daag je publiek daarom eens op een speelse manier uit en gooi wat kleine beloningen in het spel. Games kunnen worden opgesteld met verschillende doelen in het achterhoofd: van het inschrijven voor de nieuwsbrief tot het stimuleren van netwerken.

Live Q&A

Wanneer je live Q&A’s opneemt in je evenement, dan open je de deuren naar vele mogelijkheden. Zowel online als in-person deelnemers worden betrokken en kunnen rechtstreeks vragen stellen in het platform of de applicatie. Dit format creëert een gevoel van samenhorigheid en uiteindelijk zal je publiek veel actiever zijn.

Boost betrokkenheid met Eventronics

Het team van Eventronics heeft een echt talent om mensen samen te brengen. Onze interactieve tools zijn een effectieve cocktail van creativiteit en de juiste technologie. Met hun oplossingen, wordt het aanzienlijk makkelijker om de publieksbetrokkenheid te laten toenemen op elk evenement.

https://www.eventronics.eu/