Eventbureau New Balls Please zorgt voor COVID-veilige sociale verkiezingen bij Lidl

Bij Lidl hebben honderden werknemers veilig hun stem voor de sociale verkiezingen uitgebracht. Dat hebben ze te danken aan de logistieke organisatie van evenementenbureau New Balls Please. Het bureau bewijst met de sociale verkiezingen dat  het in deze uitzonderlijke tijden een veilig evenement kan opzetten. Zo zijn de sociale verkiezingen een welgekomen afwisseling voor de evenementensector na de vele afgelaste evenementen door de coronacrisis.  

De sociale verkiezingen gaan hun laatste week in. 1,7 miljoen medewerkers kiezen in zo’n 4.000 bedrijven een nieuwe ondernemingsraad. In meer dan 7.000 bedrijven worden preventiecomités gekozen. De verkiezingen stonden eigenlijk al gepland in mei maar moesten door de eerste lockdown verplaatst worden naar november.

Heel wat bedrijven gingen op zoek naar een manier om ze toch fysiek, maar COVID-proof te laten doorgaan, want het samenbrengen van werknemers in een stembureau levert door het coronavirus potentieel gevaar op voor de volksgezondheid. In maart ontwikkelde New Balls Please daarom, samen met sociaal secretariaat SD Worx, een protocol om sociale verkiezingen veilig te organiseren. In samenwerking met veiligheids- en gezondheidsspecialisten werd een adviesnota opgesteld om bedrijven alle richtlijnen en adviezen mee te geven.

COVID-proof kiezen bij Lidl

Voor grote bedrijven met complexe werkorganisaties werkte New Balls Please een voorstel op maat uit. Zo ook voor Lidl dat in totaal in ons land meer dan 10.000 werknemers telt en waar medewerkers verspreid over het hele land in filialen, distributiecentra of op het hoofdkantoor werken. Een groot deel van de medewerkers zoals het winkelpersoneel kan hun stem per post of digitaal uitbrengen. De bedienden en arbeiders die in de distributiecentra werken, konden hun stem dan weer fysiek uitbrengen. De vijf distributiecentra van Lidl zijn immers aparte entiteiten met een eigen CAO, Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) en ondernemingsraad. New Balls Please nam de logistieke organisatie voor deze sociale verkiezingen voor zijn rekening. De vijf regionale distributiecentra werden voorzien van stemhokjes die na elke stem ontsmet werden, plexiglasschermen, ontsmettingsmaterialen en de inrichting van wachtrijen waarbij anderhalve meter afstand kon gehouden worden.

“Dat de coronacrisis ook een grote impact heeft op onze sector mag wel duidelijk zijn. Toch lijkt het ons belangrijk om te tonen dat evenementen in deze uitzonderlijke periode toch COVID-veilig kunnen verlopen en dat bedrijven bereid zijn om te investeren in de veiligheid van de werknemers en hun families. Als professioneel evenementenbureau dragen wij volksgezondheid hoog in het vaandel. Het bewijst nogmaals dat de evenementensector zich positief blijft opstellen om andere sectoren door de crisis te loodsen. Wij hebben daarvoor de ervaring én de expertise.”

Michel Van Camp, woordvoerder New Balls Please

Evenementenbureau te Gent – New Balls Please