Duik mee achter de schermen van exclusieve bedrijfsevents met reeks krachtige reportages op tv én online

Een fenomenale awardshow, de feestelijke opening van een gebouw, de launch van een nieuw product, you name it. Elk bedrijf heeft al eens goed nieuws om te delen. Positieve bedrijfsmomenten die nu vaak nog onopgemerkt aan het grote publiek voorbij gaan. Om deze good news facts uit de bedrijfswereld een eigen plekje in de spotlights te bieden, verschijnt er een gloednieuw, crossmediaal platform in het Vlaamse medialandschap. Invite.Media, zoals het initiatief van Invite Media zal heten, neemt je mee voor een exclusieve kijk voor én achter de schermen door middel van een reeks krachtige reportages met het nodige vleugje glamour. Wekelijks verschijnen onder de naam Z-Invite twee feel good reportages op televisiezender Kanaal Z én worden de reportages ook online gepubliceerd. First up: de uitreiking van de Belgian Event Awards bij de Nekkerhal in Mechelen.

Dagelijks organiseren bedrijven de meest inspirerende events die vaak onopgemerkt aan het grote publiek voorbij gaan. Om deze positieve bedrijfsnieuwtjes in de kijker te zetten, bedacht Invite Media een gloednieuw crossmediaal platform: Invite.Media. “Wanneer bedrijven het nieuws halen, gaat het vaak om negatieve berichtgeving zoals ontslagen of een faillissement. Positieve verhalen halen bijna nooit het nieuws en daar willen we met Invite Media graag verandering in brengen”, vertellen initiatiefnemers Patrick Vermaerke, Wim Voss en projectverantwoordelijke Natalie Welleman. “Met Invite.Media bieden we een platform waar wekelijks twee reportages verschijnen die de kijkers meenemen naar allerlei uiteenlopende bedrijfsevents. Denk bijvoorbeeld aan een origineel personeelsfeest of een belangrijke awarduitreiking.”

Shareable content

Z-Invite brengt wekelijks een bezoek aan enkele leuke events waar het team van video productiehuis CK Productions reportages van telkens twee minuten draait. De reportages tonen kort en krachtig de highlights van de bedrijfsevents. “We bepalen op voorhand samen met de klant welke content we willen brengen vanop het event”, lichten Patrick, Wim en Natalie verder toe. “CK Productions trekt vervolgens naar het event om deze content te shooten. Nadien volgt er in samenspraak met de klant een feedback ronde en tot slot leveren we een volledig gemonteerde, kant-en-klare reportage aan die we onder de naam Z-Invite uitzenden op Kanaal Z en die voor alle partijen bovendien online ook makkelijk shareable is.”

Guilty pleasure

Met de reportages mikt Invite Media op ondernemend Vlaanderen, de bedrijfswereld en uiteraard ook de event & marketing agencies die via Invite.Media een nieuw platform hebben om hun events te delen. Daarnaast is het ook voor kijkers een nieuwe, crossmediale manier om nooit eerder geziene content te ontdekken. “De bedoeling van de reportages is steeds om een feel good moment te creëren. We willen kijkers het gevoel bezorgen dat ze er zelf echt bij waren. We bieden een blik op de belangrijkste hoogtepunten van het event en doen dit op een luchtige manier die voor een breed publiek interessant is. Eigenlijk kan je Invite.Media best omschrijven als een platform dat human interest en guilty pleasure samenbrengt, maar wel met het nodige glamour-gehalte”, vertellen Patrick, Wim en Natalie.

All round

Vanaf eind maart verschijnen de Z-Invite reportages zowel online als op tv. Via Facebook, Instagram, LinkedIn, Vimeo en een eigen Youtube-kanaal zijn de reportages steeds kant-en-klaar beschikbaar en makkelijk terug te vinden. Wie liever op het grote scherm naar Z-Invite kijkt, kan de verslaggeving volgen via Kanaal Z, waar de reportages in loop uitgezonden worden vanaf zaterdag 11:00 tot maandag voormiddag onder de naam Z-Invite.

Voor de eerste uitzending op 28 maart staan onder andere de BEA Awards op het programma. De Belgian Event Awards 2020 worden uitgereikt bij de Nekkerhal in Mechelen. “De BEA Awards worden intussen voor de 22ste keer uitgereikt, maar werden nooit eerder op televisie uitgezonden. We zien dit belangrijke moment binnen de eventsector dan ook als de perfecte start voor Z-Invite. Hiermee kunnen we meteen aan het grote publiek tonen wat we in onze mars hebben door middel van nooit eerder geziene content”, besluiten Patrick, Wim en Natalie. 

Meer informatie over Invite.Media vind je op https://www.invite.media/