EVBox is opgericht in 2010. Op dat moment waren elektrische voertuigen een uitzondering en laadpalen bijna niet aanwezig. Maar ons idee was helder: een alles-in-één laadoplossing die eenvoudig aangepast kon worden aan alle toekomstige technologische ontwikkelingen.

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de internationale marktleider op het gebied van laadpalen, software platform en aanvullende diensten voor elektrische auto’s.

In 2017 werden wij overgekocht door ENGIE Digital, een platform dat is opgericht door de energieleverancier om innovatieve bedrijven te faciliteren. In 2018 namen wij de Franse DC sector genoot EVTronic over. Hiermeer groeide ons Europese laadnetwerk met 700 DC snellaadstations.

Vandaag bieden wij meer dan 60.000 actieve laadpunten in ruim 45 landen, voor zowel particulieren en bedrijven, als dienstverleners. Ook zijn we de hoofdleverancier voor de laadinfrastructuur in de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Met veel energie werkt de hele EVBox familie elke dag aan de groei en het succes van EVBox. Wij zijn begonnen met een team van vijf in Nederland en inmiddels uitgegroeid tot meer dan 250 medewerkers, verspreid over acht kantoren in de USA, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Spanje, België en Nederland. Sinds 2015 is EVBox ook rechstreeks aanwezig en actief op de BELUX markt. Met kantoor te Antwerpen staat ons team van 8 medewerkers dagdagelijks klaar met woord en daad.

EVBox bestaat dus uit mensen met veel verschillende levensstijlen en meningen. Over één ding zijn we het allemaal eens: onze missie is om duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling te zetten. En als snel groeiende scale-up in de clean-tech industrie zijn we al goed op weg; tegen 2025 ambieren wij 1.000.000 EVBox laadpunten wereldwijd.

EVBox werkt samen met partners die belangrijke spelers zijn op het gebied van energiebeheer, fleet- en leasemanagement, transport, e-mobility advies en overheidsinstanties. Heel divers dus. Op deze manier kunnen we de beste laadinfrastructuur bieden voor steden, bedrijven en inwoners. Wij bieden voordelen aan onze dealers, distributeurs, totaalaanbieders, resellers en installateurs. Van eerste kennismaking, informatie verstrekken rond producten en diensten tot hands-on trainingen; wij zorgen ervoor dat elk partnerschap een win-win relatie is.