Hotel FRANQ is een nieuw, luxueus boetiekhotel en gastronomisch restaurant. Gelegen op een boogscheut van de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de Meir in Antwerpen, verrast Hotel FRANQ met een combinatie van historisch charme en hedendaagse urban-chic. Het hotel is gevestigd in een prachtig neoclassicistisch pand en onderging de voorbije jaren een grondige renovatie. Daarbij werden de historische, architecturale elementen met de grootst mogelijke zorg gerestaureerd. Om de rijke geschiedenis nog meer eer aan te doen, ontleent Hotel FRANQ zijn naam aan de voormalige bestemming van het pand als bank. De voormalige bankkluizen zijn in ere hersteld en doen vandaag dienst als unieke wijnkelder.

Catering

Bij Restaurant FRANQ geniet u in een elegante setting van een hedendaagse Frans-Belgische keuken op gastronomisch niveau. De leiding van de keuken is in handen van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire. Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel ontbijt, lunch als diner. Gasten kunnen tevens in een besloten gezelschap lunchen of dineren in het 16de-eeuwse ‘Den Dooren Boom huisje’ of in één van de andere historische ruimtes van het hotel. Voor gasten die na een vermoeiende dag citytrippen of werken toch nog culinair willen genieten, zijn zelfs de meest verfijnde gerechten van chef Tim Meuleneire verkrijgbaar in de kamers. Het restaurant is alle dagen geopend voor ontbijt. Lunch en diner enkel op zaterdagmiddag, zondagmiddag en zondagavond met een beperkte kaart en niet de volledige restaurantkaart.

Overnachten

Hotel FRANQ biedt een rustgevend en verfijnd concept om te overnachten. De kamers bevinden zich in het historische gebouw, maar zijn modern ingericht. Ze zijn voorzien van een bad of een regendouche en producten van Elemental Herbology. Gratis wifi is overal aanwezig. Romantische city trip of zakenreis, Hotel FRANQ biedt verschillende kamertypes aan, met name

  • Small Classic Room;
  • Classic Room;
  • Deluxe Room;
  • Junior Suite;
  • Luxe Suite.

Faciliteiten

Hotel FRANQ beschikt uiteraard over een reeks faciliteiten om elk verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo bieden de lounge, de lobby en het tuinterras van het hotel de uitgelezen mogelijkheid om te ontspannen met een goed boek of tijdschrift. Voor de sportieveling heeft Hotel FRANQ eveneens heel wat te bieden, zoals een goed uitgeruste fitnesszaal met toestellen van Technogym. Perfect om de dag sterk te beginnen of om even stoom af te laten. Hotel FRANQ beschikt tevens over een private betalende parking. Reserveren is aangewezen. In de buurt zijn ook twee publieke parkings. Om gasten een aangenaam verblijf te bezorgen, zijn er nog verschillende andere faciliteiten beschikbaar. Zo is er een was-, strijk en stoomservice, gratis wifi, fietsverhuur en een bagageruimte.

Vergaderen

Hotel FRANQ is ook geschikt voor zakenreizen of -bijeenkomsten. Het hotel telt verschillende zalen die voor vergaderingen of zakelijke meetings gebruikt kunnen worden. Daarmee heeft het hotel de faciliteiten van een business hotel met de charme van een boetiekhotel. Voor zakelijke bijeenkomsten stelt het hotelmanagement verscheidene formules voor. Uiteraard is het steeds mogelijk om daarnaast een arrangement op maat uit te werken. Teneinde de vergaderingen zo vlot en productief mogelijk te laten verlopen, biedt Hotel FRANQ ondersteuning met technische apparatuur en vergaderbenodigdheden.