Handelsbeurs Antwerpen: Waar Geschiedenis en Moderne Pracht Samenkomen

Handelsbeurs Antwerpen is een schitterende historische schat in het Belgische erfgoed. Het is een locatie die perfect geschikt is voor congressen, diners, recepties, vergaderingen en feesten, en dat alles in een unieke neogotische omgeving die zijn gelijke niet kent.

Een Indrukwekkende Historie

In 1531, toen de handel bloeide, ontwikkelde Antwerpen een centrale beurs die bekend stond als ‘De Moeder van alle Beurzen’. Zelfs Londen en Amsterdam werden naar haar voorbeeld gebouwd. De Handelsbeurs heeft een boeiende geschiedenis: van circus tot bibliotheek, van de academie voor schone kunsten tot de eerste effectenbeurs, en van de bakermat van de Kamer van Koophandel tot de Sint Lucasgilde. Als een feniks herrees dit gebouw twee keer uit zijn as. In 1872 werd het nieuwe beursgebouw ingehuldigd, en dit fenomenale neogotische pand met zijn florale vormentaal, een voorloper van de Art Nouveau, siert het historische hart van Antwerpen en verovert ieders hart. Op deze plek werden de allereerste effecten in Europa verhandeld.

Alle Wegen Leiden naar Antwerpen

Ongeacht waar je vandaan komt, Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar. Met de trein ben je in minder dan twee uur in Antwerpen vanuit Parijs, Londen of Amsterdam. De luchthavens van Brussel Internationaal en Antwerpen verbinden Antwerpen met 200 bestemmingen via 300 rechtstreekse vluchten per dag. Antwerpen is een knooppunt van Europese snelwegen en verbindt de stad met de meeste hoofdsteden van Europa. Het is een bruisende metropool met economische en industriële activiteiten in de haven, prachtige architectuur en kunst, een wereldberoemde mode-industrie en uiteraard talloze restaurants en cafés. Deze aspecten zijn allemaal verweven in de rijke geschiedenis van Antwerpen, wat deze moderne stad uniek maakt.

Tal van Mogelijkheden

De begane grond van Handelsbeurs Antwerpen heeft een oppervlakte van 1.792m2 en biedt plaats aan maximaal 1.600 personen. Daarnaast heeft Handelsbeurs Antwerpen ongeveer tien vergaderzalen met een capaciteit variërend van 30 tot 120 personen. Alle ruimtes zijn voorzien van een eigen klimaatsysteem, data- en elektriciteitsvoorzieningen, gratis wifi en zijn individueel afsluitbaar. Alle audiovisuele technologieën worden geleverd in samenwerking met PRG.

Parkeren

Een evenement in Handelsbeurs Antwerpen betekent geen parkeerproblemen, ondanks de centrale ligging. In de Q-park Handelsbeurs-parkeergarage zijn er 284 parkeerplaatsen met een directe, interne verbinding via de lift.

Restaurant

Restaurant ‘Fiera’ in de voormalige Schippersbeurs, evenals de catering in Handelsbeurs, worden verzorgd door J&M Catering.

Hotel

In de nabije toekomst wordt deze evenementenlocatie uitgebreid met overnachtingsmogelijkheden. In de lente van 2020 opent het 5-sterrenhotel Autograph by Marriott de deuren, met een aanbod van 139 kamers. Handelsbeurs Antwerpen blijft geschiedenis en moderniteit naadloos combineren.

Ontdek de virtuele tour via deze link