Wil je alles te weten komen over bier en chocolade? Eventueel in combinatie met een culinaire wandeling in een Belgische stad ?

Wat dacht je van een leuke avond of interessante workshop waarin je de kunst van het proeven van artisanale pralines, chocolade  en streekbieren leert?

Bierolade heeft voor elk wat wils : workshops, tastings, voordrachten, foodpairing en andere teambuilding activititeiten rijk aan smaak.

Sluit je volgende vergadering af met een workshop als teambuilding. Organiseer een onvergetelijk feestje of foodpairing thuis of op verplaatsing.

Wat je ook verkiest: Mijn jarenlange expertise als zytholoog/bierkenner en chocoladeliefhebber kan je zeker op weg zetten. We reizen het hele land door en komen met veel plezier tot bij jullie. Workshops worden in het Nederlands, Frans of Engels gegeven, zelfs Duits of Zweeds zijn mogelijk.

Snuif je graag nog wat sfeerbeelden op, neem dan zeker eens een kijkje op de Facebook pagina en het You Tube kanaal van Bierolade. Ben je nieuwsgierig naar wat onze deelnemers ervan vonden, lees dan zeker hun testimonials op onze website www.bierolade.be 

BIER EN CHOCOLADE PAIRING

Hou je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze proeverij!

Werner Callebaut is een gepassioneerd bier- en chocoladeliefhebber en heeft zich met Bierolade de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten.  Ik breng je mijn passie voor heerlijke streekbieren en verrassende chocoladesmaken over via interessante verhalen doorspekt met humor.

De lokale, ambachtelijke bieren bieden een harmonieuze smaak met de chocolade of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen neem ik je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van ons Belgisch bier. Waarom is België het bier en chocolade land ? Is het toeval waarom er zoveel verwijzingen naar bier zijn in onze Nederlandse taal ? Hoe proef, ruik en geniet je best van bier & chocolade ?

De pralines zijn steeds van de hand van een lokale topchocolatier. Je ontdekt  klassieke pralines tot meer verrassende combinaties met ongewone ingrediënten. Wat denk je van een wasabitruffel of een praline met apfelstrüdelvulling ? De vormen en kleuren zijn daarbij een ware streling voor het oog.

BIERDEGUSTATIE

Op zoek naar een ultieme bier-beleving? Ben je gebrand op weetjes over bier?  Dan zal dit event je zeker weten te bekoren.  Onder begeleiding van een erkende biersommelier degusteer je vier uitstekende Belgische bieren. Tijdens deze interactieve tasting worden de deelnemers ondergedompeld in een bad van smaken. De zintuigen worden geprikkeld en de smaakpapillen worden verwend met vloeibaar goud. Je leert dat bier proeven iets is dat je echt met al jouw zintuigen doet.  We horen en zien, ruiken en proeven. De deelnemers zullen nooit meer op dezelfde manier naar bier kijken.

BIER (EN CHOCOLADE) PROEFWANDELING

Wil je graag op ludieke en plezierige wijze een stad ontdekken? Ga op culinaire wandeling met een echte biersommelier! Je verkent de stad, gaat op zoek naar het rijke verleden en houdt halt in unieke cafés. De gids vertelt je dorstlessende verhalen over het café, over hoe je bier (en chocolade) degusteert en over de karakteristieken van het bier en zijn brouwerij. In de cafés worden jullie via vele anekdotes en tips & tricks ondergedompeld in de geheimen van de Belgische bierwereld. Proef heerlijke lokale bieren (en pralines) terwijl je de stad ontdekt! Steeds authentieke café’s die ofwel door hun uitgebreide bierkaart of door hun uniek decor en historisch verleden uitblinken. Bier (en chocolade) proeven zal nooit meer hetzelfde zijn. Een absolute aanrader als teambuilding activiteit.