Sinds september 2003 heeft Leuven er volgens kenners een knap staaltje eigentijdse architectuur bij. Het provinciehuis van Vlaams-Brabant, dat door zijn indrukwekkende glaspartijen zeer transparant en aangenaam oogt, bestaat uit 3 delen: voorplein, torengebouw en langsgebouw inclusief patio’s, zuiderterras en tuin.

Op de gelijkvloerse verdieping van het langsgebouw staan er verscheidene zalen ter beschikking van organisatoren van vergaderingen, seminaries, opleidingen en allerlei ontvangsten. Bij onze huiscateraar kan je terecht voor een voorstel dat rekening houdt met jouw wensen en budget.

Het provinciehuis bevindt zich op loopafstand van het station en het Leuvens stadscentrum. Parkeermogelijkheden zijn er (beperkt) onder het gebouw of in de onmiddellijke omgeving (bv. parking De Bond).

De ontvangsthal van het provinciehuis leidt naar een ruime publieksgang die een resem uitgeruste vergaderruimtes groepeert. Links in de gang zijn er de grote vergaderzalen (provincieraadzaal, auditorium & Spoor 95). Aan de rechterkant bevinden zich de kleine vergaderzalen voor groepen van 10 tot 40 personen, alsook de koffiehoeken en de bezoekerslokalen.

In het auditorium kunnen 220 toehoorders terecht. De Provincieraadzaal met een halfrond van 84 werktafels heeft een max. capaciteit van 120 personen en beschikt over een volledig digitaal conferentiesysteem met mogelijkheid tot elektronisch stemmen. Spoor 95, de polyvalente zaal, is goed voor 230 zitplaatsen in theateropstelling of 350 staande gasten. Streaming vanuit deze ruimtes kan voorzien worden.

De perszaal (max. capaciteit van 35 personen) is dan weer uitermate geschikt voor persconferenties- en briefings.

In de nabije toekomst wordt ons aanbod zelfs nog uitgebreid daar er een extra verdieping bijkomt in ons vergadercentrum maar hierover volgt later meer en duidelijke informatie.

Maak dus snel kennis met onze kleine, grote en multifunctionele vergaderzalen, koffiehoeken, voorplein, terras en tuin. Eén van onze onthaalconsulenten staat ter beschikking vanaf je aanvraag tot en met de dag van de activiteit. Samen met de technische ploeg zorgen zij voor een vlotte opstart en samen met het voltallige team zorgen wij er dus voor dat jouw gasten op een professionele manier worden ontvangen. Wij hopen je dus snel te mogen verwelkomen!