UITLEG

Wat houdt het entertainment precies in?

  • mentalisme: gedachtes van de aanwezigen beïnvloeden, lezen én voorspellen.
  • emoties: verwondering, vermaak en enthousiasme om mensen in verbinding brengen,
  • humor: een ontwapenende en aanstekelijke energie die de mensen bijblijft.

Kortom, het draait niet om Piet, maar om hen. Het mentalisme wordt als hulpmiddel gebruikt om een onvergetelijke ervaring achter te laten. Geen blabla, doorgestoken kaart of egotripperij. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats.

CENTRALE SHOW

Bij een podiumshow wordt iedereen op hetzelfde moment geëntertaind.
Belangrijk hierbij is de setting: het publiek richt de volledige aandacht naar het voorstelling. Is er de mogelijkheid om een ruimte te voorzien van minstens 2 op 3 meter als speelveld? Dan is een centrale show zeker een uitstekende keuze.
Nadeel: Niet iedereen krijgt de kans om het mentalisme zélf te ervaren, er worden telkens een deel aanwezigen uit het publiek gehaald.
Voordeel: Iedereen wordt tegelijkertijd geëntertaind en kan langer genieten van het mentalisme. De geluidsinstallatie (headset, draadloze microfoon, automatische muziekbediening, geluidsbox) wordt zelf meegenomen en brengt geen extra kost met zich mee.

WALK-AROUND

Tijdens het walk-arounden vermaakt Piet de aanwezigen van tafel tot tafel.
Piet begeeft zich dan langs de tafels –letterlijk tussen het publiek – om iedereen up-close te laten genieten van het mentalisme. Staantafels of zittafels zijn hierbij geen vereiste.
Nadeel: Bij het walk-arounden krijgen de aanwezigen minder mindtricks / korter entertainment te zien dan bij een show.
Voordeel: Is er helemaal geen plaats (2 op 3 meter) voor een show? Dan is het walk-arounden de beste optie. Bovendien is het altijd leuk om voor of na een show dichtbij de aanwezigen een paar gedachte-experimentjes uit te voeren.