Lunchen of dineren in dé hotspot van de Antwerpse binnenstad

Brasserie Appelmans: een niet te missen locatie in de gezellige Antwerpse binnenstad!
De naam Appelmans is ontleend aan de bouwmeester van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.
Het pand kan bogen op een eerbiedwaardig verleden en wordt reeds vermeld in geschriften uit de 13de eeuw.
In 1900 werd het huidige pand opgetrokken en na een uitgebreide restauratie begin deze eeuw kreeg het een nieuwe functie als Brasserie Appelmans & Absinthbar.

Ondertussen is de bar en het restaurant gedeelte een vaste waarde is in de Antwerpse horeca.
Het resultaat is een mooie, moderne en toegankelijke brasserie waar iedereen zich thuis kan voelen. In Brasserie Appelmans wordt Belgische kwaliteitskeuken geserveerd binnen een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Door de grote van het gebouw en de mooie verdeling van de verdiep kunnen we groepen plaatsen van 2 tot 180 personen.
Aan het roer van ons keukenteam staat chef Eduardo Osada Machado .
Hij zorgt voor een mooie mix tussen de Belgische en Franse brasserieklassiekers enerzijds en moderne wereldse gerechten gebaseerd op de  kruidige kosmopolitische invloeden van de haven van Antwerpen anderzijds.

Daarnaast is er de bar, of liever dé Absinthbar, die een echte kosmopolitische muziek- en cocktailbar vertegenwoordigt.
“One place, two bars”: boven de Absinthbar vind je de ‘Private Bar’ waar je dan weer in meer intieme sfeer kan genieten van een drankje.
De drankenkaart bevat een enorm assortiment aan sterke dranken, cocktails en natuurlijk een mooie collectie van het “gevaarlijke” Absint.