Wie aangenaam wil vergaderen, een incentive of seminarie of teambuildingsessie organiseren, is in hotel Domein Polderwind op de juiste plaats.

Domein Polderwind ligt in Zuienkerke, middenin de polders, tussen het historische Brugge en badstad Blankenberge. Het is een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis-Vlaanderen heeft jarenlang ervaring in het organiseren van groepsreizen voor mensen met een beperking. De nood aan toegankelijke accommodaties in Vlaanderen bleek hoog. Het was dan ook een bewuste keuze een eigen hotel te bouwen, waar iedereen welkom is, maar waar mensen met een zorgbehoefte de kans krijgen ook te genieten van een vakantie.

Domein Polderwind staat echter ook open voor het bedrijfsleven. Trouwens, vergaderen op Domein Polderwind staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ter ondersteuning van het (zorg)hotel.

Hotel

Het private domein (24 ha groot) biedt rust, natuur en ontspanning op en rond een mooie waterplas. Aan de oever staat het nagelnieuw viersterrenhotel. Het hotel is een architecturaal pareltje geïnspireerd op de ‘tulou’, een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Op het gelijkvloers staan ontmoeting en samenzijn centraal. De meeste hotelkamers bevinden zich op de eerste verdieping. In en rond het domein is alles voor handen en aangepast om iedereen altijd een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Overnachten

Hotel Domein Polderwind telt 46 comfortabele twin-kamers met een prachtig panorama op het domein. Welke kamer je ook kiest, je kan genieten van zicht op de binnentuin met terrassen met beschutting tegen zon en wind. In het hotel is er gratis Wi-Fi en ook de parking is gratis. De loungebar met buitenterras is de ideale plaats om te ontspannen en verder te netwerken na een vermoeiend seminarie. Bij een overnachting is standaard ontbijt inbegrepen. Wil je genieten van een heerlijk middagmaal of diner van de chef, dan kan je kiezen voor de optie half pension of vol pension.

Vergaderingen, incentives & teambuilding

Voor meetings, opleidingen, seminaries en teambuilding­sessies beschikt Domein Polderwind over alle nodige faciliteiten.  Drie vergaderzalen, m.n. ‘Genève’ (45m2), ‘Solferino’ (52,2 m2) en ‘Henri Dunant’ (96 m2), kunnen, afhankelijk van de opstelling, tussen 20 en 105 personen herbergen. Alle drie zijn ze uitgerust met de performantste voorzieningen (beamer, geluidsinstallatie …). De catering wordt op maat van uw wensen voorzien.

Voor de teambuildingsessies werkt het hotel samen met een professionele Outdoor organisatie. Een uitgebreid pakket aan outdoor- en teambuildingactiviteiten worden op het domein aangeboden.

Ontspanning

Domein Polderwind beschikt over een eigen fitness en wellness. Ook ontspanning ‘buiten’ op het domein is mogelijk (wandelen, fietsen, hengelen, waterfietsen, petanque, …).

Op het domein is een uitgebreid pakket aan outdoor- en teambuildingfaciliteiten opgesteld. Hiervoor werkt het hotel samen met een professionele outdoororganisatie.