The Dominican, dat in alles een Brusselse sfeer uitademt, ligt aan de Leopoldstraat, vlak achter de Muntschouwburg. Dit top hotel in Brussel laat haar prachtige maar vooral unieke ligging en de geschiedenis van het gebouw goed tot zijn recht komen en combineert tegelijkertijd uitzonderlijk design met buitengewoon comfort.

De openbare ruimten en de kamers zijn zorgvuldig vormgegeven en werden ontworpen door het gerenommeerde Nederlands ontwerpersduo FG Stijl. Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl hebben in 2005 de prestigieuze “Prix Villegiature Paris” gewonnen in de categorie Best Interior Design. De overweldigende galerij van het hotel is een duidelijke verwijzing naar het dominicaanse klooster dat hier in de vijftiende eeuw stond. De bekende Franse schilder Jacques-Louis David heeft op deze plek ook nog een tijdje gewoond en gewerkt. De originele gevel van zijn huis is door het Belgische architectenbureau Lens Ass Architects opgenomen als onderdeel van het nieuwe gebouw.

De 150 kamers en suites – ieder met hun eigen uitstraling – liggen rondom een rustige binnenplaats. Ze kregen een rijke combinatie van hedendaags design en luxe stoffering die rust en comfort biedt in een kloosterachtige omgeving.

Eten en drinken bij The Dominican
De Grand Lounge ligt in het midden van het gebouw naast de binnenplaats. Hier kunnen de gasten lunchen en dineren in een intieme omgeving. De Grand Lounge straalt voor de volle 100% design uit. De harmonie tussen de hoge plafonds, de grote raampartijen, het natuurlijk licht, het metaalwerk en de vernieuwende menukaart maken van de Grand Lounge zowel een lounge als een bar. Bij mooi weer is het ook mogelijk om buiten te dineren.

De Lounge bar is een combinatie van een traditioneel café met een loungesfeer. Met zijn hotspot interieur, creatieve drankjes en à la carte menu trekt deze bar een clientèle van stijlbewuste hotelgasten maar ook de plaatselijke jetset. De enorme raampartijen en de hoge plafonds creëren een verrassend intieme omgeving.

Vergaderingen en conferenties
Naast de binnenplaats liggen drie zalen. De ruime, natuurlijk verlichte conferentiefaciliteiten zijn ideaal voor evenementen variërend van een besloten diner tot een zakelijke conferentie. Recepties tot 250 mensen en diners voor 10 tot 120 mensen behoren tot de mogelijkheden.