August: overnachten en vergaderen in een voormalig klooster

Een voormalig Augustijner klooster wordt een modern oord van rust en kalmte, charmant met modernistische accenten: welkom in August. Hier vind je een hotel, met restaurant, bar, wellness, winkel en tuinen middenin de levendige metropool Antwerpen.

Gelegen op de site van het voormalige Militair Hospitaal in Antwerpen, belichaamt August het karakter van de hippe wijk op zijn best. Deze rustgevende accommodatie ligt te midden van een bruisend deel van de stad. Omringd door restaurants en bars, blijft het hotel een oase van rust, inclusief een eigen zwemvijver en rustgevende tuinen om in rond te kuieren. Van binnen is elk detail zorgvuldig ontworpen voor totaalcomfort: op maat gemaakt meubilair, iconische verlichting, handgeweven tapijten, met de hand geglazuurde tegels, keramiek en tafelgerei en nog veel meer.

Overnachten

Het voormalige klooster herbergt 44 kamers en suites, variërend tussen 16 en 41 vierkante meter. Alle kamers beschikken over een tweepersoonsbed, een flatscreen-tv, airconditioning, een laptopkluisje, een volledig gevulde minibar, een draadloze speaker, Egyptisch beddengoed, een eigen badkamer met een inloopdouche (sommige kamers hebben een vrijstaand bad) en Bamford toiletartikelen. De kamers zijn een warm eerbetoon aan de toegewijde manier van het voormalige Augustijnse leven, evenwel met de toevoeging van alle moderne voorzieningen. Geen enkele kamer is identiek, met de nadruk op de unieke kenmerken van de hele site. Warme en hoogwaardige materialen verwelkomen u tijdens uw verblijf.

Bar & restaurant

Geniet van elegante drankjes en hartige barmaaltijden in de August-bar in de gerestaureerde kapel. Het restaurant biedt een (h)eerlijk menu met de nadruk op streek- en seizoensgebonden producten samengesteld door chef Nick Bril.

Vergaderen

Vergader in een ambitieuze setting, middenin het gerestaureerde klooster van weleer. August beschikt over drie vergaderzalen, een privélounge en een paviljoen in een van de tuinen. De vergaderruimtes en het paviljoen zijn beschikbaar voor kleine en middelgrote evenementen, van 2 tot 32 personen. Reserveringen kunnen per dag of halve dag worden gemaakt. Een brede waaier aan arrangementen behoren tot de mogelijkheden: koffie, lunch, drankjes, hartige maaltijden en/of privé-diner. Alle vergaderruimtes beschikken over high-speed WiFi, op maat gemaakte meubels, handgeweven tapijten, natuurlijk daglicht, moderne AV-materialen, een geweldige akoestiek en een ervaren en oplossingsgericht team om te helpen en te begeleiden.

Ontspanning

Ontspannen na een slopende vergadering of een korte pauze tijdens een seminarie? Loop vrij rond in de tuinen en ontdek de groene oase binnen de muren van August. Wie helemaal wenst te ontstressen, kan terecht in de wellness in de historische setting van het klooster. De speciale wellnessruimte nodigt gasten uit in de sauna of de hamam. Koel weer af in de buitendouche op de aangrenzende ‘Cour Anglaise’ of in de openlucht zwemvijver.