Handelsbeurs Antwerpen is zonder meer een historische parel in het Belgische erfgoedlandschap. Een uitgelezen locatie voor congressen, diners, recepties, vergaderingen en feesten in een uniek neogotisch kader dat geen weerga kent.

Indrukwekkende historiek

1531, de handel bloeit, Antwerpen ontwikkelt een centrale beurs ‘De Moeder van alle Beurzen’ … Londen, en ook Amsterdam werden gebouwd naar haar voorbeeld. De Handelsbeurs kent een wervelende geschiedenis: het circus, de bibliotheek, de academie voor schone kunsten, de eerste effectenbeurs, de bakermat van de kamer van koophandel, de Sint Lucasgilde, … Als een feniks herrijst het gebouw bovendien twee keer uit zijn as. In 1872 wordt het nieuwe beursgebouw ingehuldigd. Verscholen in het historisch hart van Antwerpen pronkt dit fenomenaal neogotische pand met zijn florale vormentaal, een voorloper van de Art Nouveau, dat hart en ziel verovert. Op deze plek worden de allereerste effecten in Europa verhandeld.

Alle wegen leiden naar Antwerpen

Vanwaar je ook komt, Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar. Met de trein in minder dan twee uur vanuit Parijs, Londen of Amsterdam. De luchthavens van Brussel Internationaal en Antwerpen verbinden 200 bestemmingen met 300 rechtstreekse vluchten per dag. Een knooppunt van Europese autowegen verbindt Antwerpen met de meeste hoofdsteden van Europa. Antwerpen is dan ook een bruisende metropool met economische en industriële activiteiten in de haven, adembenemende architectuur en kunst in de stad, een wereldbefaamde mode-industrie, en uiteraard ook talrijke restaurants en cafés. Al deze facetten zijn verweven in de rijke geschiedenis van Antwerpen wat deze hedendaagse stad uniek maakt.

Tal van mogelijkheden

Het gelijkvloers heeft een oppervlakte van 1.792m2 en een capaciteit van maximaal 1.600 personen. Verder beschikt Handelsbeurs Antwerpen over een tiental vergaderzalen met een capaciteit tussen 30 en 120 personen. Alle ruimtes zijn tevens voorzien van een eigen klimaatsysteem, data en elektriciteit alsook gratis wifi en zijn individueel afsluitbaar. Alle AV-technieken gebeuren in samenwerking met PRG.

Parking

Hoewel middenin het stadscentrum, betekent een event in Handelsbeurs Antwerpen geen parkeerproblemen. In de Q-park Handelsbeurs parking zijn er 284 parkeerplaatsen met een directe, interne verbinding via de lift.

Restaurant

Restaurant ‘Fiera’ in de vroegere Schippersbeurs, alsook de catering in de Handelsbeurs worden verzorgd door J&M Catering.

Hotel

In de nabije toekomst wordt deze eventlocatie verder uitgebreid met overnachtingsmogelijkheden. Immers, in de lente van 2020 opent het 5-sterren hotel Autograph by Marriott de deuren met een aanbod van 139 kamers.