Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum is open sinds januari 2022.

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum  (BMCC) werd in december 2021 officieel ingehuldigd. Het functionele en duurzame ontwerp is van de hand van architect Eduardo Souto De Moura en META architectuurbureau.

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen.

Deze buitengewone ligging, gelegen op wandelafstand van talloze Brugse hotels en wereldberoemde attracties, beantwoordt aan alle noden van een moderne event- en congreslocatie.
De beurshal – met een totale oppervlakte van 4.500m2 – is de ideale ruimte voor beurzen, grotere publieksevents en zelfs concerten.

De bovenverdiepingen zijn ontworpen voor meetings en congressen van 10 tot 514 deelnemers. Het ontwerp van dit unieke gebouw voorziet in alle gewenste voorzieningen: een plenaire zaal met een telescopische tribune voor 514 personen, een ruime foyer, poster areas, 12 vergaderzalen en een cateringruimte op de bovenste verdieping met een prachtig zicht op de binnenstad van Brugge.

Bekijk hier de video van de verschillende ruimtes.

BEN-gebouw

Het bouwteam – Beursgenootschap Souto de Moura – META – CFE – realiseerde in slechts 2 jaar een Bijna-Energie-Neutraal gebouw dat bovenop de ondergrondse parking 4 bouwlagen telt. Het 4.500 m2 grote beursgedeelte is horizontaal opgevat en voldoet zowel logistiek, akoestisch en technisch aan alle verwachtingen van moderne organisatoren. Rondom zijn glazen wanden die kunnen openschuiven zodat bij publiekevents een overdekt plein ontstaat. Wie meer privacy wil, laat de wanden dicht, schuift er verduisterende akoestische panelen voor en creëert zo wél een blackbox. De ruimte is dus heel flexibel en voor diverse events – van vak- of publiekbeurzen tot concerten – te gebruiken.

Zalen en capaciteiten

Niveau O

Via de ruime inkomhal van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum krijgen bezoekers toegang tot zowel het beurs- als het congresgedeelte. Deze ruimte leent zich uitstekend voor de ontvangst en registratie van beurs- en congresdeelnemers en zorgt voor een vlotte doorstroming naar de vestiaire en toiletten op verdieping -1. Ondergronds zijn er een 90-tal betalende parkeerplaatsen voorzien voor de organisator, exposanten, gasten,…
De beurshal heeft een totale oppervlakte van bijna 4 500 m² en heeft een vrije hoogte van 7,5 m. De hal is ideaal voor het organiseren van beurzen, productpresentaties, postersessies tijdens congressen, diners, publieksvents en zelfs concerten. Trucks kunnen binnenrijden via de poort. Op niveau -1 is er een grote keuken om de beurshal te voorzien van de nodige catering.

Niveau 1

Gasten komen aan op de eerste verdieping in een ruime foyer en gaan vandaar naar de plenaire zaal.
De plenaire zaal biedt met haar telescopische tribune ruimte aan 514 gasten. De verduisterbare zaal kan ook worden opgesplitst in 2 aparte ruimtes, elk voor 257 personen. Verschillende set-ups zijn mogelijk. Basis techniek voor uw event is aanwezig in de zaal, net zoals regiekamers en tolkencabines. De telescopische tribune kan worden ingeklapt, waardoor de zaal ook in een andere set-up kan worden gebruikt en ze volledig aan de wensen van de klant kan worden aangepast. Een zittend diner, een workshop met ronde tafels of een meeting met de nodige social distance, het kan allemaal. Een gevelbrede glaspartij geeft zicht op het nieuwe Beursplein en zorgt voor daglicht in de ruimte. De ruimte is volledig verduisterbaar.

Niveau 3

Op de 3e verdieping zijn er 12  vergaderzalen van verschillende groottes (tussen 30 en 90 m²). Alle ruimtes zijn multifunctioneel, hebben rechtstreeks daglicht, zijn voorzien van basis techniek zoals scherm en beamer en zijn verduisterbaar. Sommige zalen zijn opdeelbaar met flexibele wanden zodat ze kunnen worden aangepast aan uw specifieke noden en deelnemersaantal. De breakout rooms zijn opgebouwd rond een gemeenschappelijke foyerruimte. Deze ruimte is ideaal voor het organiseren van koffiepauzes, postersessies of netwerkmomenten tussen sessies.

Niveau 4

De cateringruimte is 675 m² groot en geeft uit op een terras met spectaculaire zichten op de historische binnenstad. De ruimte kan gebruikt worden voor recepties, zittende diners, walking dinners, feesten enz. De ingerichte keuken naast de cateringruimte zorgt voor een vlotte service. Naast de grote cateringruimte is er ook een kleinere VIP cateringruimte van 92 m² waar private dinners kunnen plaatsvinden.
Op het terras kunnen bezoekers genieten van een fantastisch uitzicht op de historische binnenstad van Brugge

Contacteer ons

Heeft u interesse om uw congres, meeting of event in het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge te organiseren ? Contacteer ons – info@bmccbruges.com – +32 50 89 35 47 – www.bmccbruges.com.

Bekijk ook de VR tour: virtuele tour