Congres Hotel Luik is de nieuwe Van der Valk vestiging die de deuren opende in de Vurige Stede tijdens de zomer van 2018. Oorspronkelijk een Holiday Inn, werd dit hotel volledig gerenoveerd na een investering van zo’n 27 miljoen euro door de VDV-groep. U kan er terecht voor verschillende arrangementen het ganse jaar door. Het hotel is ideaal gelegen op zo’n 500 m van het stadscentrum en het treinstation.

Logeren & Catering
Het congres hotel Luik beschikt over een brede waaier van verschillende type kamers, met name Standaard, Comfort, Executive, Suite, Hammam Suite, Bruidsuite en Appartement. In totaal telt het hotel 219 kamer allemaal voorzien van de volgende faciliteiten: gratis Wi-Fi, flat screen televisie, koffie- en theefaciliteiten, telefoon, bureau, kluisje, douche en toilet, kleine koelkast, airconditioning.
Het Congres Hotel Luik heeft tevens een brasserie en een restaurant dat 7 dagen per week van 12.00 tot 23.00 uur klanten doorlopend verwelkomt. Het hele jaar door wordt een degustatiemenu aangeboden, evenals verschillende suggesties tijdens de seizoenen.

MICE
Het hotel beschikt over een vergadercentrum op de eerste verdieping met twee vergaderzalen. De zaal ‘Boverie’ heeft een bar en een eigen vestiaire. De zaal meet 330 m² en kan tot 200 personen ontvangen, afhankelijk van de opstelling: 70 personen in U-vorm, 80 in klasopstelling en 200 in theateropstelling). Zaal ‘Léonard’ beschikt tevens over een eigen vestiaire. De bar bevindt zich recht tegenover de Léonard-ruimte op de tussenverdieping. De oppervlakte van deze vergaderzaal bedraagt 120 m² en is geschikt voor 30 tot 120 personen, afhankelijk van de opstelling (30 personen in U-vorm, 90 bij theateropstelling en 120 in cabaretstijl). Beide zalen zijn uitgerust met een projector en scherm.
Voor alle vergaderingen worden schrijfblokken en pennen voorzien. Voor bedrijfsarrangementen worden in de loop van de dag muntsnoepjes en koffiepauzes aangeboden. Beide zalen zijn tevens uitgerust met de nodige verbindingen voor computers en audio, alsook regelbare airco. Een brede waaier van audiovisuele apparaten kan worden afgehuurd.
Het hotel bevindt zich op 12 km van de cargoluchthaven van Luik en legt een shuttle in van en naar de luchthaven.

Ontspanning
Vanaf oktober 2018 beschikt het hotel tevens over een wellness- en fitnesscentrum alsook binnenzwembad dat gratis toegankelijk is voor alle hotelgasten. Vanaf hetzelfde tijdstip zal de Skybar op de tiende verdieping de deuren openen met een prachtig panorama op de Vurige Stede.