Brussels Expo heeft een prestigieus verleden. De infrastructuur van haar Tentoonstellingspaleizen is namelijk een erfenis van de Brusselse wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958. De gebouwen zijn dan ook opgetrokken in de uitzonderlijke Art Deco architectuurstijl die in de jaren 1930 in Brussel werd ontwikkeld. Om aan de behoeften van de markt te voldoen, werd de infrastructuur in de loop der jaren nog verder uitgebreid tot 115.000 m², de grootste van dit type in België. Dankzij een centrale ligging is Brussels Expo gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig.

Event Locaties

Voor business-to-business events beschikt Brussels Expo over vier uitzonderlijke locaties. We zetten ze hierna even op een rijtje.

Auditorium 2000

Auditorium 2000 is één van de vermaardste zalen in Brussel. Hier kunnen congressen van 500 tot 2.000 deelnemers terecht. Dit moderne auditorium is dan ook volledig uitgerust met alle functies die een performante conferentie- of congresruimte vereist. Dankzij een vernuftig verlichtingssysteem kan tevens een deel van de zaal worden verduisterd om de sfeer ook bij een kleiner deelnemersaantal te verzekeren. Alle zitjes zijn bovendien voorzien van een schrijftafel. De zaal beschikt ook over tolkcabines en een projectieruimte (regie). Een geluids- en lichtsysteem en een groot podium met een panoramascherm vervolledigen de uitrusting. Aan de zaal is tevens een grote lobby verbonden die gebruikt kan worden als onthaalzone of als cateringruimte voor de koffiepauze of een receptie. Een verdieping hoger bevindt zich een tweede lobby.

Event Hall 10

Event Hall 10 is een gebruiksklare evenementenruimte, een black-box ingebed in een uniek Art Deco kader met een capaciteit van 400 tot 2.000 personen. Dankzij een geïntegreerd wandensysteem (met toneeldoeken en Japanse panelen) kan de ruimte worden ingekleed naargelang het aantal personen. De galerijen en de kookruimtes zorgen ervoor dat een groot aantal cateringformules mogelijk is. Deze ruimte van 4.300 m² beschikt ook over een mezzanine. Het bijzondere cachet van de zaal Ambassadeur op de eerste verdieping leent zich ten volle voor recepties en vergaderingen. De zaal staat bekend om zijn majestueze kandelaars en grote raamopeningen die uitzien op het voorplein van Brussels Expo met zijn grote waterpartijen. Daarmee beschikt de zaal over een uniek Art Deco karakter. Event Hall 10 beschikt tevens over de nodige audiovisuele uitrusting en een grote ontvangsthal.

Combinatiemogelijkheden

Een conferentie of een congres in Auditorium 2000 is bovendien ook vlot te combineren met een event omdat de lobby rechtstreeks aansluit op de black-box van Event Hall 10. Samen vormen deze twee ruimten de ideale locatie voor hybride evenementen. Vlakbij liggen ook nog eens 7 volledig ingerichte subcommissiezaaltjes met een capaciteit die varieert van 50 tot 180 personen. Samen kunnen deze zalen in totaal 230 bezoekers bevatten. In combinatie met Event Hall 10 kan Auditorium 2000 zorgen voor bijkomende vergader- of commissieruimte voor de deelnemers aan een congres of conferentie tot maximaal 2.000 deelnemers.

Auditorium 500

Auditorium 500 is een zaal met een middelgrote capaciteit waar maximaal 500 personen terechtkunnen in een theatersetting. Het auditorium beschikt tevens over een lobby en staat rechtstreeks in verbinding met 7 vergaderzalen met een capaciteit van 50 tot 180 personen en in totaal van om en bij de 230 personen. De zaal is eveneens uitgerust met 6 tolkcabines.

Lounge Club P12

Lounge Club P12 is een trendy en smaakvolle locatie, inclusief terras (250 m²), ideaal voor gezellige bijeenkomsten. De venue heeft een capaciteit van 100 tot 600 personen. De ruimte is ontworpen als VIP-lounge voor de concerten die plaatsvinden in Paleis 12, deze locatie is echter ook bijzonder gegeerd bij bedrijven op zoek naar een exclusieve plek voor een evenement. Lounge Club P12 heeft immers heel wat troeven. De specifieke toegang geeft rechtstreeks uit op Parking E, wat comfortabel is voor bezoekers. Op het gelijkvloers zorgt een onthaalzone met vestiaire ervoor dat genodigden op een gepersonaliseerde wijze kunnen worden opgevangen. De evenementenruimte op de eerste verdieping is opgedeeld in vier zones die elk verwijzen naar één van de vier natuurelementen: water, vuur, lucht en aarde. Deze zones zijn vlot combineerbaar en kunnen ook afzonderlijk ter beschikking worden gesteld voor kleinere groepen. De ruimte beschikt over twee bars, één aan de voorzijde en één achterin. Op die manier kan de ruimte gemakkelijk in twee delen worden opgesplitst, voor twee aparte groepen bijvoorbeeld.