Handelsbeurs Antwerpen: Waar Geschiedenis en Moderne Elegantie Samenkomen

Handelsbeurs Antwerpen is zonder enige twijfel een historische schat binnen het Belgische erfgoed. Deze locatie is uitermate geschikt voor congressen, diners, recepties, vergaderingen en feesten, allemaal gehouden in een uniek neogotisch kader dat zijn gelijke niet kent.

Een Indrukwekkend Verleden

In 1531, tijdens de bloeitijd van de handel, werd in Antwerpen een centrale beurs opgericht, ook wel bekend als ‘De Moeder van alle Beurzen.’ Zowel Londen als Amsterdam hebben later gebouwen opgericht die werden geïnspireerd door deze Antwerpse beurs. De Handelsbeurs heeft een rijke geschiedenis die varieert van een circus tot een bibliotheek, een academie voor schone kunsten, de eerste effectenbeurs, de bakermat van de kamer van koophandel en de Sint Lucasgilde. Dit gebouw herrees als een feniks uit zijn as en werd zelfs twee keer opnieuw opgebouwd. In 1872 werd het huidige neogotische beursgebouw ingehuldigd. Dit fenomenale pand, verborgen in het historische hart van Antwerpen, charmeert met zijn florale vormentaal, een voorloper van de Art Nouveau, dat harten en zielen verovert. Hier werden de allereerste effecten in Europa verhandeld.

Alle Wegen Leiden naar Antwerpen

Wat uw vertrekpunt ook is, Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar. Binnen minder dan twee uur kunt u met de trein vanuit Parijs, Londen of Amsterdam in Antwerpen zijn. De luchthavens van Brussel Internationaal en Antwerpen verbinden 200 bestemmingen met 300 rechtstreekse vluchten per dag. Het is een knooppunt van Europese snelwegen dat Antwerpen met de meeste Europese hoofdsteden verbindt. Antwerpen is een bruisende metropool met een bloeiende havenindustrie, adembenemende architectuur, kunst, een wereldberoemde mode-industrie en natuurlijk tal van restaurants en cafés. Al deze facetten zijn verweven in de rijke geschiedenis van Antwerpen, waardoor deze stad uniek is in zijn moderne flair.

Tal van Mogelijkheden

De begane grond beslaat een oppervlakte van 1.792 vierkante meter en biedt plaats aan maximaal 1.600 personen. Handelsbeurs Antwerpen beschikt ook over tien vergaderzalen met een capaciteit variërend van 30 tot 120 personen. Alle ruimtes zijn uitgerust met hun eigen klimaatsystemen, data- en elektriciteitsvoorzieningen, gratis wifi en kunnen individueel worden afgesloten. Alle audiovisuele technologieën worden geleverd in samenwerking met PRG.

Parkeren

Ondanks de ligging in het stadscentrum hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeerproblemen bij Handelsbeurs Antwerpen. De Q-park Handelsbeurs parking biedt 284 parkeerplaatsen met een directe, interne verbinding via de lift.

Restaurant

Het restaurant ‘Fiera’, gevestigd in de voormalige Schippersbeurs, verzorgt de catering in Handelsbeurs Antwerpen, allemaal onder leiding van J&M Catering.

Hotel

In de nabije toekomst wordt deze evenementlocatie uitgebreid met overnachtingsmogelijkheden. In de lente van 2020 opent het 5-sterrenhotel Autograph by Marriott de deuren, met een aanbod van 139 kamers. Handelsbeurs Antwerpen biedt zowel een rijke geschiedenis als moderne elegantie in het hart van de stad.