De ROI van uw aanwezigheid op Eventonline

In 2005 richtte ik Eventonline op. Het idee is ontstaan toen ik was tewerkgesteld bij VAK, dat een jaarboek voor evenementen uitgaf. In 2002 ben ik bij VAK beginnen werken, mijn taak: advertenties verkopen voor dat jaarboek. Het lag me wel, die advertenties verkopen. Ik had immers een intensieve periode in de horeca achter de rug. De werkdruk lag hoog, maar de uren waren wel iets comfortabeler dan in de horecasector.

De advertenties verkopen, het in contact komen met andere mensen en dat iedere dag opnieuw, was evenwel boeiend. Er waren echter wel wat problemen met het jaarboek. Het was een dure aangelegenheid. Drukwerk vertegenwoordigt nu eenmaal een grote kost. Voor een advertentie van een volledige pagina betaalde je al snel 2.240€ exclusief BTW (Jawel, 17 jaar geleden!).

De adverteerders vroegen me steeds “Erik wat is nu de ROI van onze advertentie?”

Moeilijk om te beantwoorden, hoeveel views, hoeveel directe bezoekers naar hun website, wie las het? Enfin allemaal vragen die ik onbeantwoord moest laten.

Begin 2004 kwam ik op het idee om het jaarboek te digitaliseren. Mijn idee werd door de CEO van het bedrijf goed onthaald. Te goed eigenlijk … Waarom zou ik het niet zelf doen, dacht ik. De stap zetten als ondernemer … spannend!

Ik maakte een bedrijfsplan, al snel volgde een naam en gingen we in april 2005 online.
Eventonline was geboren, 14 jaar later zijn we marktleider en verzamelen we de ganse MICE-sector in België en een groot stuk van Nederland. Toch zijn er af en toe klanten die de ROI van Eventonline in vraag stellen. 17 jaar geleden begreep ik die twijfel maar al te goed. Ondertussen kunnen we echter de ROI 100% weergeven en de efficiëntie ervan aantonen.

Ik zet het hierna nog eens even op een rijtje.

Targetmarketing in Google: Eventonline groepeert alleen maar B2B-leveranciers, venues en hotels. Deze ganse groep wordt gekoppeld aan keywords in Google die alleen maar sector gerelateerd zijn. Dus je genereert dan ook maar alleen bezoekers die geïnteresseerd zijn in de groep. Zo werkt Google nu eenmaal, want bijvoorbeeld een website die vakantiehuizen aanbiedt in Ibiza zal ook alleen maar mensen genereren die op zoek zijn naar een vakantiewoning in Ibiza.

Sinds enkele jaren kunnen we ook zien wie deze bedrijven zijn. Met 800 tot 1.200 bezoekers per dag is dit wel een grote stap vooruit, want achter deze data van al deze bedrijven schuilt immers een persoon die zich bezighoudt met de organisatie van evenementen en op zoek is naar informatie op onze website, de ‘eventmanager’ dus.

Online marketing die doelgericht te werk gaat, functioneert altijd en is meer dan ooit de toekomst. Het steeds meer inzetten op de juiste doelgroep versterkt ieder jaar onze pole position als marktleider.

Wanneer je dit alles dan kan aanvullen met video/tekst-content is de cirkel rond.

We zijn dan ook meer dan ooit klaar om voor u een sterke marketingcampagne uit te werken.

Geniet nog van de zomer en tot in september!