Communicatie was nog nooit zo belangrijk

De hele horecasector ziet af op dit moment. Geen reservaties meer voor een bistronomie, gastronomie, hotels en MICE. Iedereen heeft zijn manier om hiermee om te gaan.

Mice Magazine sprak met Yannick Bouts, directeur van Domaine La Butte aux Bois – Relais & Châteaux in Lanaken, besloot om het bedrijf te sluiten en zette zijn medewerkers op economische werkloosheid, met uitzondering van een communicatieteam.

Domaine La Butte aux Bois ligt afgelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Voor de veiligheid acht directeur Yannick Bouts een permanentie in de gebouwen noodzakelijk. Hij koppelde die voorzorgsmaatregel aan de aanwezigheid van een communicatieteam, waardoor telefonische vragen over onder meer reservaties en beschikbaarheid meteen kunnen beantwoord worden. Ook voor zijn thuisblijvende medewerkers wil hij graag ter beschikking staan.

Bouts: “Domaine La Butte aux Bois heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod van horecafaciliteiten, met onder meer een vijfsterren-superiorhotel, tweesterrenrestaurant La Source, Le Bistrot, Spa Retreat La Forêt, Le Gym en MICE. Onze gasten en stakeholders verwachten van ons directe communicatie, een vraag waar wij graag op anticiperen. Wij merken dat zij deze aanpak appreciëren.”
“Op dit ogenblik is er sprake van slechts enkele annulaties. Met duidelijke en correctie informatie en in onderling overleg slagen wij erin zowel privé- als zakelijke reservaties te verplaatsen naar een vrije datum later dit jaar. Tot mijn aangename verbazing krijgen wij zelfs aanvragen, zelfs van nieuwe bedrijven.”

Na deze moeilijke periode zal een goede opstart van essentieel belang zijn. Bouts: “Ik heb al onze medewerkers gevraagd alle maatregelen omtrent het coronavirus zo goed mogelijk te respecteren. Alleen op deze manier kunnen we La Butte op het juiste moment weer openstellen voor onze gasten en hun vanaf dag één de juiste beleving geven.”

Yannick Bouts vergelijkt deze opstart met die van het horecaproject Tafelrond – The Fourth in Leuven, waar hij general manager was. Bouts: “Ook toen hadden we geruime tijd geen zicht op de openingsdatum. Het grote verschil tussen toen en nu is dat de sfeer vandaag heel anders is. Toen hadden we de mogelijkheid om extern ideeën op te doen bij creatieve collega’s. Nu blijven de meeste medewerkers vanuit hun gedwongen isolement tot nader bericht in het ongewisse. Dat is geen comfortabele situatie, maar wij durven garanderen dat zij met hun professionalisme en gedrevenheid staan te popelen om de draad zo snel mogelijk weer op te pikken.”

Unieke vergaderlocatie Lanaken – La Butte aux Bois