Het laatste nieuws

Menu samengesteld door sterrenchefs Filip Claeys, David Martin en Roger Van Damme

Om zijn 100ste verjaardag te vieren opent BMW deze zomer een exclusief pop-up restaurant in Knokke-Heist. CY (www.cy-dining.be) is het enige gastronomische restaurant dat zich óp het strand bevindt. Gasten worden er verwend met het mooiste zicht op zee en een menu samengesteld door drie sterrenchefs: Filip Claeys (De Jonkman **), David Martin (La Paix *) en Roger Van Damme (Het Gebaar *). CY (‘sie ‘wai) is een unieke samenwerking tussen BMW Belux, Miele en de gemeente Knokke-Heist. De creatie en de exploitatie van deze culinaire beleving is in handen van Brands & Butter.

Exclusieve BMW-beleving aan de kust

CY bevindt zich op de eerste verdieping van de BMW Beach Lounge. Deze zomers pop-uplounge is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde aan de Belgische kust. Elk jaar genieten meer dan 30.000 bezoekers er met zicht op zee van heerlijke gerechten en verfrissende cocktails, maar ook van de nieuwste BMW-modellen en exclusieve fashion en music belevingen.

Toprestaurant met uniek zicht op zee

De derde editie van de BMW Beach Lounge valt samen met de 100ste verjaardag van BMW. Om deze feestelijke editie te vieren heeft het automerk samen met Miele een gastronomische topbeleving gecreëerd. CY is deze zomer het enige restaurant óp het strand van Knokke-Heist, waardoor gasten kunnen genieten van een exclusief zicht op zee. Voor de creatie van CY is beroep gedaan op Brands & Butter, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en realiseren van culinaire belevingen op maat van merken. Als officiële partner van Knokke-Heist, kan BMW ook opnieuw rekenen op de steun van de gemeente.

Driegangenmenu van sterrenniveau 

Het menu is een creatie van drie Belgische sterrenchefs.

  • Filip Claeys, chef van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, creëerde een voorgerecht met gemarineerde makreel, radijs, plattekaas en een jus van selder en een hoofdgerecht met gegrilde griet, artisjok, augurk en een soepje met zwemcrab en curry.
  • De andere keuzes voor een voor- en hoofdgerecht zijn een creatie van David Martin, chef van La Paix in Anderlecht en Bozar Brasserie in Brussel: cheesecake met verse groentenravioli en moelleux van rund met miso en een geglaceerde kruidenjus op basis van olijfolie.
  • Het dessert is van de hand van Roger Van Damme, chef van Het Gebaar in Antwerpen. Hij creëerde een mousse van Hoogstraatse aardbeien en framboos met toetsen van yoghurt en basilicum.

Het menu kost 125 euro, inclusief aangepaste wijnen.

Praktisch

CY is open van 9 juli tot en met 28 augustus 2016, op weekdagen van 18.00 tot 21.00 uur en op weekends en feestdagen tussen 12.00 en 15u00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Op dinsdag is CY gesloten.
Zeedijk-Albertstrand 509, 8300 Knokke-Heist.
Reserveren is verplicht en kan via www.cy-dining.be.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69090-11684-47869-event-agencies-evenement-organisator–the-oval-office.html