Blue Moon ondersteunt digitalforyouth.be

Computers vallen niet meer weg te denken uit onze leefwereld, ook niet bij jongeren. Jongeren die vandaag online les willen volgen of taken krijgen van de school n.a.v. COVID-19, hebben uiteraard een computer nodig. En helaas hebben niet alle jongeren toegang tot een computer thuis, terwijl dit nu meer dan ooit noodzakelijk is.

Digital For Youth .be (opgericht door DNS Belgium & Close the Gap) wil hier hulp bieden.  Zij doen dit in de eerste plaats door bruikbare laptops te voorzien voor de jongeren die geen toegang tot een computer hebben. Nu, om te vermijden dat deze jongeren een leerachterstand oplopen. Iedere dag telt.
Deze oproep werd ondersteund door Vlaams minister van onderwijs Ben Wuyts en Brussels minister Sven Gatz. Het objectief is om tegen het einde van de paasvakantie 10.000 laptops verzameld te hebben.

Met Blue Moon hebben we contact opgenomen met donations@close-the-gap.org om te informeren of ook kleinere donaties welkom waren.  Dit was zeker het geval al is het logistiek niet mogelijk om al deze toestellen op de halen. Daarom hebben ze bij CTG Circular, de partner die verantwoordelijk is voor de logistieke handling, hiervoor hun magazijnen opengesteld op maandag, woensdag en vrijdag van 9u tot 12u.  Vanaf 30 toestellen kan er wel een ophaling gevraagd worden.

Blue Moon is erin geslaagd om zo 12 toestellen bij elkaar te verzamelen die vorige week vrijdag zijn afgeleverd.

Verhuur audio- en visueel materiaal – Blue Moon