Het laatste nieuws

De Landcommanderij Alden Biesen is verheugd om haar zomerprogramma voor 2024 aan te kondigen. Dit jaar biedt het historische kasteeldomein een gevarieerd en boeiend aanbod van activiteiten en evenementen voor bezoekers van alle leeftijden. Van kunsttentoonstellingen en muzikale evenementen tot avontuurlijke zoektochten voor kinderen, Alden Biesen belooft een onvergetelijke zomer.

Zomerexpo – Ann Van Hoey: Klei, kleur, vorm

Gedurende de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van een bijzondere collectie keramiek van de bekende keramiste Ann Van Hoey. Haar verfijnde en prijswinnende creaties zullen tentoongesteld worden in de Waterburcht van Alden Biesen, waarbij haar nieuwste werken ook te bewonderen zijn.

Zomerrondleidingen

Elk weekend van juli en augustus biedt Alden Biesen rondleidingen aan waar iedereen ter plaatse kan bij aansluiten en waarin de rijke geschiedenis van het kasteeldomein wordt onthuld. De rondleidingen starten telkens om 13:00 en 14:30 uur en bieden een inzicht in de geschiedenis van deze unieke locatie.

Zomerzoektocht – Schatten van Vlieg

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er een spannende zoektocht rond het thema proeven. “Schatten van Vlieg” biedt jonge avonturiers een interactieve en leerzame ervaring, waarbij ze het domein op speelse wijze ontdekken.

Krakende Bezems

Ga met heks Lira en tovenaar Sem op zoek naar de verdwenen bezems. Deze activiteit combineert spel en ontdekking, waardoor het hele gezin op een leuke manier het domein kan verkennen.

Piano Lab – Openingsconcert

Piano Lab is een pianostage voor jonge, beloftevolle internationale pianisten van hoogstaand niveau. De stage begint met een publiek openingsconcert op zaterdag. Dit evenement biedt muziekliefhebbers de kans om de internationaal gerenommeerde docenten te horen spelen.

Trans Limburg Trail

De eerste editie van deze landschapswandeling verbindt het kasteel van Hoensbroek (NL) met Alden Biesen. Met afstanden van 15, 35 en zelfs 65 km, biedt deze trail een uitdaging voor wandelaars van alle niveaus.

Intra Muros Festival

Dit internationaal openluchtfestival brengt muziek van de Middeleeuwen tot de Franse Revolutie tot leven. Bezoekers kunnen genieten van early music in de prachtige setting van Alden Biesen.

Sparkling Sounds

Een zomers muzikaal festival met een sixties thema. Met live muziek en foodtrucks wordt dit evenement een feest voor de zintuigen, perfect voor een zomerse dag uit.

All Go Rhythm – Muziekvakantie

Dit 5-daagse klankavontuur voor kinderen van 6 tot 12 jaar is inmiddels volzet, maar belooft een fantastische ervaring voor de jonge deelnemers.

Alden Biesen nodigt iedereen uit om deze zomer het rijke aanbod aan activiteiten en evenementen te komen ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, muziek of avontuurlijke zoektochten met de kinderen; er is voor ieder wat wils op dit historische kasteeldomein.

Geïnteresseerden bezoekers vinden de volledige kalender met meer informatie op www.alden-biesen.be/beleef.

An inspiring castle estate combined with modern facilities – Land Commandery Alden Biesen