Het laatste nieuws

Wanneer u een virtueel evenement organiseert, zijn er veel potentiële online risico’s die de pret kunnen bederven. Ongenode gasten, phishing of zelfs malware-aanvallen zijn slechts enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Het is altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen, dus een degelijke beveiligingsstrategie is van cruciaal belang om uw publiek en organisatie veilig te houden. Laten we eens kijken naar enkele voorzorgsmaatregelen die u moet treffen.

1-Gebruik een betrouwbaar platform

Kies een betrouwbaar en gerenommeerd platform voor virtuele evenementen met de juiste beveiligingsprotocollen, zoals end-to-end-encryptie of tweefactorauthenticatie. Bespaar jezelf een hoop zorgen en doe het nodige onderzoek.
U kunt zelfs een stap verder gaan en kiezen voor platforms met interessante ingebouwde opties, zoals virtuele wachtkamers, opties voor het afsluiten van vergaderingen of beperkingen voor het delen van schermen. Met zoveel geavanceerde technologie die er is, hoeft u niet te kiezen tussen veiligheid en plezier, als u beide kunt hebben!

2-Informeer uw deelnemers

Wat een groot verschil maakt, is uw deelnemers informeren over mogelijke veiligheidsrisico’s en de stappen die zij kunnen nemen om zichzelf veilig te houden. Zelfs eenvoudige tips als ‘deel je login of wachtwoord niet’ of ‘download nooit verdacht uitziende bestanden’ komen al een heel eind! Grote bonus: uw publiek zal de moeite die u neemt om hen veilig te houden op prijs stellen!

3-Gecontroleerde toegang

Niets is zo gênant als online party crashers. Creëer een beveiligd registratieproces door middel van unieke toegangscodes of persoonlijke uitnodigingen, zodat alleen geregistreerde gasten toegang hebben tot uw evenement. Met een enorme keuze aan registratietools is er altijd een manier om het inchecken veilig en soepel te laten verlopen!

4-Huur een moderator

Voorkom dat online trollen een geweldig evenement bederven door te werken met een moderator. Zij zijn getraind in het handhaven van een gastvrije en respectvolle sfeer op uw evenement. Bovendien kunnen zij de boel in de gaten houden en eventueel ongepast gedrag aanpakken.

5-Dubbelcheck

Zoals we allemaal weten, is voorbereiding de hoeksteen van elk succesvol evenement. Controleer daarom voor de start van uw evenement nog een laatste keer of alle veiligheidsmaatregelen goed functioneren. Grondig zijn kan nooit kwaad!

6-Hou een back-up plan

Hoe goed u zich ook voorbereidt, u kunt het risico van ‘digitale ongelukjes’ die uw evenement uit het lood kunnen slaan nooit helemaal uitsluiten. De manier om hier snel en effectief mee om te gaan is door een noodplan op te stellen. Als de dingen niet volgens plan verlopen, kunt u de situatie snel oplossen. Een geweldige manier om uw geestelijke gezondheid en gemoedsrust intact te houden!

7-Geef een digitale uitsmijter

We weten dat zelfs voor ervaren evenementorganisatoren het bijhouden van al deze veiligheidsmaatregelen nogal overweldigend kan zijn. Daarom kan de samenwerking met ‘een digitale lijfwacht’ (zoals wij) veel stress wegnemen. Wij zijn gespecialiseerd in geavanceerde evenemententechnologie die ontworpen is om uw evenement veilig te houden. Onze technische experts zijn opgeleid om evenementenplanners te begeleiden bij het uitstippelen van een vlotte en veilige rit.

Klaar om de veiligheid van uw virtuele evenement te bespreken?
Boek een gratis chat met een van onze experts!

Neem contact met ons op

Technologische ondersteuning van hybride evenementen – Eventronics